banner
Fatih Divanı ve Şerhi

Fatih Divanı ve Şerhi

Tarihin kaydettiği en önemli dönüşümlerden birinin başlangıcı durumundaki kutlu fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmed, kudretli bir hükümdar, büyük bir siyaset dehası ve muzaffer bir komutan olduğu kadar; kültür, sanat ve edebiyatta da ismini altın harflerle tarihe yazdırmış entelektüel bir şahsiyet ve kuvvetli bir şairdir.
Şiirlerinde "Avni" mahlasını kullanan Fatih Sultan Mehmed'in divanı hazırlanırken Fatih Millet Kütüphanesi Manzum 305 numarada kayıtlı bulunan elyazması nüsha esas alınmış, ayrıca nazire mecmuaları taranmak sureti ile Millet Kütüphanesi nüshasında bulunmayan bazı şiirler de metne dahil edilmiştir.
Şiirler günümüz diline çevrilmiş ve gerekli görülen yerlerde bunların dil, tarih, din, tasavvuf ve gündelik hayat açısından şerhleri yapılmıştır.
Hacim olarak ancak küçük bir divançe oluşturan bu şiirler, duygu ve düşünce bakımından oldukça gelişmiş bir sanatkar şahsiyetinin renkli, samimi ve orijinal akislerini taşımaktadır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 34,00
Derleyici: Muhammed Nur Doğan
Yayın Tarihi: 01.05.2009
ISBN: 9786055836030
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 312
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm
Diğer Özellik: Tıpkı Basımı İle

Bu üründen 392 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/fatih-divani-ve-serhi/84481.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:125610/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner