banner
Hızlı Okuma ve Anlamı Yapılandırma

Hızlı Okuma ve Anlamı Yapılandırma

Çağımızdaki hızlı gelişmeler ve bilimsel ilerlemeler her alanda bilgi yığılmasına neden olmaktadır. Özellikle bilgisayar aracılığıyla bilginin üretilmesi, yayılması ve paylaşılması çok hızlı olmaktadır. Çağdaş insanın hızlı gelişmelere uyum sağlaması ve kendini sürekli güncellemesi gerekmektedir. Bilgiye ulaşmanın ve güncellemenin çeşitli yolları vardır. Ancak en üstün bilgi alma okuma yoluyla olmaktadır. Bu nedenle hızlı okumanın önemi giderek artmaktadır. Orta düzeyde bir okuyucu saatte 27 000 kelime okurken hızlı okuyucu saatte 71 000 kelime okuyabilmektedir.
Hızlı okuma, görme çabukluğu (okuma hızı), anlama ve zihinde yapılandırma olarak üç alana ayrılır. Hız birinci adımdır. Hız, bir metnin sonuna ulaşma süresini değil, bir metinden bilgileri alma süresini anlatır. Anlama ikinci adımdır. Anlama, okuma sürecinde "toplanan bilgilerin işlenmesi" olarak alınmaktadır. Üçüncü adım ise anlamı yapılandırmadır. Kitapta okuma, anlama, anlamı yapılandırma hızı ile düzeyini geliştirmeye yönelik beceri, yöntem ve teknikler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca tam okuma, seçmeli okuma ve ekran okuma üzerinde durulmaktadır.

Liste Fiyatı: 28,00
Yayın Tarihi: 16.02.2009
ISBN: 9786053951834
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 339
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 203 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hizli-okuma-ve-anlami-yapilandirma/125683.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:210855/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner