banner
Ahir Zaman İlmihali (Ciltli)

Ahir Zaman İlmihali (Ciltli)

Zor Zamanların İlmihali
Ahir Zaman İlmihali, “Ahir Zaman Müslümanları”nın sorunlarını çözme çabasının bir ürünüdür. Bu nedenle bugünün Müslümanının hayatında artık yer edinmeyen hususlar ele alınmamıştır.
Günümüzde daha önceki Müslümanların yaşamadığı birtakım yeni sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunların çözümünü İslam’ı anlatmak için ele alınan birçok eserde bulmak mümkün değil. Bu ilmihal, içinde bulunduğumuz “zor zaman”da yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Müslümanlıkla okurlarını tanıştırmayı amaçlamaktadır.
Geçen yüzyılda yeni sorunlarla karşılaşan Müslümanlar, sorunları aşmaya dönük çeşitli çözüm önerilerini de ortaya koydular. Bu eser, çağdaş İslam düşüncesinin bugün geldiği noktayı da okurlarına aktarmaktadır. Bu çerçevede, çağdaş İslam düşüncesinin ürünü olan çeşitli eserlerden ve bilimsel araştırmalardan ilham alınmış ve yararlanılmıştır.
Eser, İslami bilgi kaynakları sıralaması uyarınca Kur’an’ı ilk ve en üst düzey kaynak kabul ederek Kur’an merkezli bir bakış açısıyla kaleme alınmıştır. İkinci sırada yer alan Sünnet ise, asırlardan beri Müslümanlığımız içerisinde fiilen yaşanmak suretiyle sürdürülmekte olan fiilî mütevatir Sünnetlerin devam ettirilmesi şeklinde ele alınmıştır.
Ülkemizde yaygın ve egemen olan geleneksel uygulamalar göz önüne alınmakla birlikte, eser herhangi bir mezhep veya meşrep esas alınarak kaleme alınmamıştır. Çeşitli görüş farklılıkları, ilgili sayfalarda küçük notlar hâlinde verilmiştir.
Bu ilmihal, klasik İlmihal geleneğinde bir kırılma noktası olma ve İslam’ı bütün insanlık için kurtuluş ümidi olarak takdim edebilme idealinin ürünüdür.

Liste Fiyatı: 379,00
Yayın Tarihi: 01.10.2011
ISBN: 9786055932428
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 494
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 24 cm

Bu üründen 1.837 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ahir-zaman-ilmihali-ciltli/148077.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:134759/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner