banner
Piyano İçin Seçilmiş Eserler 1

Piyano İçin Seçilmiş Eserler 1

Bu kitap , Rus piyano eğitim sisteminde eserleri çok sık kullanılan besteci S.Maykapar’ın eserlerini Türkiye’ye tanıtmaktadır.
Pedegojik repertuarda çok popüler olan bu eserler piyano literatüründe Bütünlüğü ve estetik güzelliği ile örnek olmaktadır.

Çocuğun dünyasına çok yakın ve uygun,etkili,yoğun karekterli ,parlak Müzik parçaları ile S.Maykapar’ın eserleri çocuk piyano eğitimi repertuarında çok önemli bir yere sahiptir.

Müzik eğitiminin başlangıç aşamasında çocuk ve genç müzisyenin önüne çıkan parçaların duygulu,aynı zamanda da sade ve kolay,ezgisi hoş,hafızada kalan nitelik taşıması oldukça önemlidir.Müziğe ilgi ve merakı artıtma amacını göz önüne alarak piyano eğitiminin ilk yıllarında repertuarın doğru seçilmesi ve çeşitliliği oldukça önem taşır.

Öğrencinin müziğe olan sevgisinin arttırılması için seçilecek parçaların ifadeli ezgilere, uyumlu ve zengin armoniye, belirgin ritme,
Anlaşılabilir ve kolay çözülebilecek forma sahip olması gerekir. Seçilen parçaların kolaydan zora doğru aşamalı ,çeşitli tarz ve karekterde olmasına, içeriğinde çalıma teknikleri ve hareketlerin gelişimini sağlayan özellikler taşımasına dikkat edilmelidir. Her ders çeşitli ve yeni nota yazıları ile karşılaşma öğrenciye bilinçli çalışma becerisi kazandırır.

Kitaptaki parçalar piyano eğitiminin ilk yıllarında kullanmak amacı ile seçilmiştir. Kitapta eğitimciye seçenek olanağı sağlamak amacıyla teknik ve tarz çeşitliliği içeren parçalar sunulmuştur. Yeni bir parça üzerinde çalışmaya başlarken ilk önce öğrencinin hayal gücünü uyandırmak , ona yol göstermek gerekmektedir. Tabii ki, öğrenci eseri eğitimcisinden dinlediği zaman daha çok etkilenir ve heveslenir.

Bu kitabın Türkiye’de Müzik eğimi açısından önemli bir yere sahip olduğu gerçeğini ve yol gösterici bir rehber niteliği taşıdığını vurgulamak isteriz.

Liste Fiyatı: 8,80
Yayın Tarihi: 28.02.2012
ISBN: 9786054130061
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 48
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 23 x 30 cm

Bu üründen 31 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/piyano-icin-secilmis-eserler-1/269727.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:208776/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner