banner
Genel Muhasebe Temel İlkeler

Genel Muhasebe Temel İlkeler

1. Bölümde okuyucu işletme kavramı ve işletmenin nitelikleri ile tanıştırılmış, işletmenin "işleten" yönünü oluşturan Beşeri Yapısı ve işleyen yönünü oluşturan maddi yapısı açıklanmıştır.

İşletmenin mal varlığı muhasebenin temel kavramlarından "kişilik kavramı" ile açıklanmış ve muhasebenin temel eşitliği Varlık=Kaynak kavramlarından Bilanço kavramına geçilmiş ve bilanço kalemlerindeki değişimler örneklerle açıklanmış, Tekdüzen Hesap Planına uygun olarak işlenmiştir. "İşletmenin Sürekliliği Kavramı", "Dönemsellik Kavramı", "Parayla Ölçülme Kavramı", "Maiyet Esası Kavramı", doğrultusunda Bilanço kalemlerindeki değişimler, muhasebenin temelini oluşturan 9 temel işletim Bilanço üzerinde izlenmesine örneklerle yer verilmiştir.

2. Bölümde Hesap Kavramı ve Sonuç Kavramı başlığı altında hesap kavramının doğuşu üzerinde durulmuştur. İşletmenin mal varlığındaki değişimler (9 temel işlem) hesaplar üzerinde izlenmiş, öz sermayeyi etkileyen işlemler ve sonuç kavramı üzerinde durulmuş ve konu örneklerle pekiştirilmiştir. Okuyucuya geleneksel muhasebe eğitiminin yanında değişik bir görüş veren "Hesaplardaki değişimlerin Kullanım-Kaynak kavramları ile açıklanmasına" çalışılmıştır.

3. Bölüm günlük (yevmiye) kayıtlarının gereksinimi ve Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu açısından Kayıt Araçlarını içermektedir.

Liste Fiyatı: 20,37
Yayın Tarihi: 12.02.2002
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 406
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 23.5 cm

Bu üründen 22 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/genel-muhasebe-temel-ilkeler/44512.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:296026/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner