banner
Milletler ve Milliyetçilikler

Milletler ve Milliyetçilikler

Hiçbir ideoloji, hayatı milliyetçilik kadar etkileyip, içinde olmadı. Öyle ki, milliyetçiliğin harekete geçirdiği kitleler bir olay yüzünden kedere boğulurken başka bir grup sevinç içerisinde sokaklara dökülebiliyor.

Peki, milliyetçilik ve hatta millet nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır? Millet idraki, sonradan üretilen bir şey midir? Milliyetçilik, ırkçılık ve vatanseverlik arasında ne gibi farklar mevcuttur?

Bu kitapta siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne’nin derlemesiyle hem dünya çapında tanınmış E. Gellner, M. Weber, E. Renan, E. Kedourie, B. Anderson, E. Hobsbawm ve A. Smith gibi yazarlardan milletler ve milliyetçilikler üzerine önemli makaleleri; hem de Türkiye’de milliyetçilik akımının ortaya çıkışında ve gelişmesinde katkısı bulunan Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Nurettin Topçu gibi temel düşünürlerin yazdıklarını okuyacaksınız.

Liste Fiyatı: 16,67
Yayın Tarihi: 10.10.2012
ISBN: 9786051313115
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 334
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 180 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/milletler-ve-milliyetcilikler/283488.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:44170/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner