banner
Kanlı Eller Operasyonu - Malatya Zirve Katliamı

Kanlı Eller Operasyonu - Malatya Zirve Katliamı

Necati, Uğur ve Tilmann kimdi? Malatya'da ne işleri vardı? Ülkeyi bölmek amacıyla uğursuz bir entrikaya bulaşmış karanlık kişiler miydiler? Yoksa Türkiye'yi seven ve halkına saygı duyan insanlar mıydılar? Necati Aydın ve Uğur Yüksel Malatya'da Zirve Yayıncılık ofisini neden açmışlardı? Tilmann Geske'nin Türkiye'nin kalbinde tercümanlık işi yapmasının ardında ne gibi insanlar ya da güçler vardı? Gönül verdikleri Hristiyanlık inancı hakkında insanlarla neden konuşuyorlardı?
2006 yılında aylarca belli başlı şüpheliler onları izlediler... Ve planlar yaptılar. Onları susturmak arzusuyla "doğru zamanı" beklediler ve sonunda saldırıya geçtiler. 18 Nisan 2007'de sabahın erken saatlerinde bıçaklarla, iple ve plastik eldivenlerle donanmış beş genç Zirve Yayıncılık ofisine geldiler. Necati, Uğur ve Tilmann ile çay içen gençler ansızın harekete geçerek kurbanlarının ellerini ve ayaklarını bağladılar. Sonraki bir ya da iki saat boyunca, kurbanlarını defalarca bıçakladılar ve ardından boğazlarını kestiler.
Necati’nin bir arkadaşı o sabah ziyaret amacıyla ofise geldi. Ofise geldiğinde bir şeylerin yolunda gitmediğinden şüphelenerek polisi aradı. Polis olay yerine geldiğinde Tilmann ve Necati ölmüştü bile. Sağlık görevlileri Uğur'un güçlükle nefes aldığını fark ettiler, ancak o da günün ilerleyen saatlerinde arkadaşları gibi hayatını kaybetti. Katillerden biri kaçmak için üçüncü kattan kendisini boşluğa bıraktı, ama polis katillerin tümünü suç üstü yakaladı… Elleri kanlı bir halde.
Olayın üzerinden yedi yıl geçtikten sonra bile mahkeme hâlâ bir karar vermiş değildi. Yeni çıkan bir yasa nedeniyle, katiller 2014'ün Mart ayında hapishaneden tahliye edildiler. Tilmann'ın dul eşi bugün hâlâ İsa Mesih'in sözlerini içtenlikle tekrarlıyor, "Bağışladım."
Elinizdeki kitap Necati, Uğur ve Tilmann'ın benzersiz bir resmini gözler önüne getirmektedir. Kanıtları dikkatli bir gözle inceleyerek son 200 yıldır Türkiye'deki misyoner etkinliklere ışık tutmaktadır. Bu adamlar gerçekte ölmeyi mi yoksa yaşamayı mı hak ediyordu? Malatya davasında adaletin yolu açık mı? Gerçek ne?

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 17.04.2014
ISBN: 9786056475702
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 288
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kanli-eller-operasyonu-malatya-zirve-katliami/337536.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:89337/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner