banner
Devrim ve Düzen & John Locke ve Edmund Burke’te Devrim Düşüncesi

Devrim ve Düzen John Locke ve Edmund Burke’te Devrim Düşüncesi

Devrimler, insanlık tarihinin daimi fenomenlerinden biri olagelmiştir.  Toplumsal ve siyasal düzeni altüst eden dolayısıyla bir çeşit siyasal kıyamet olan  devrimler  siyasal düşünce tarihinde ‘selamet’ten ‘felaket’e değişen bir anlam skalası içinde değerlendirilmişlerdir. Devrimi  ‘yeni ve daha iyi bir dünya’nın müjdeleyicisi olarak görenler devrimin ateşini tutuşturarak kötülüğün kaynağı olarak gördükleri düzeni yıkmaya çalışırken, devrimi yeryüzünü ateşe veren ve cehennem kapılarını açan bir felaket olarak görenler ise devrimlerin daha büyük bir kötülük üretmesi kaçınılmaz radikal ütopyalarına karşı daha iyi olduğunu düşündükleri düzeni ayakta tutmaya, mevcudu muhafaza etmeye çalışırlar.
           
Yaşama ve yaşanana bigâne kal(a)mayan  düşünce de dünyanın bu fırtınalı devrimci değişimlerine daima kulak kesilir, bazen lehte bazen aleyhte mücadeleye dahil olur. Liberal düşüncenin ünlü ismi John Locke ve muhafazakâr düşüncenin kurucu siması Edmund Burke’ün  politik düşünce ve  metinleri de siyasal mücadele içinde ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla onlar bir cepheye saldırırken başka bir cepheyi tahkim eden kişilerdi;  Locke, Şanlı Devrim için, Burke ise Fransız Devrimi’ne karşı yazmaktaydı. İşte elinizdeki eser  tarihsel bağlamını dikkate alarak önce Locke ile Burke’ün devrim olgusuna yaklaşımlarını  akabinde ise bu yaklaşımların benzerlik ve farklılıklarını  ortaya koymaktadır. Eser içeriği ve konusuyla  siyasal düşünceye ve radikal değişim olgusuna ilgi duyan tüm okuyucular için faydalı olacak bir çalışmadır.

Liste Fiyatı: 190,00
Yayın Tarihi: 03.05.2016
ISBN: 9789759000752
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 348
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 18 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 120,18
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/devrim-ve-duzen-john-locke-ve-edmund-burkete-devrim-dusuncesi/394932.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1183723/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner