banner
Divanyolu / Bir Caddenin Hikayesi

Divanyolu / Bir Caddenin Hikayesi

İçimi sımsıcak saran bir mutlulukla Ayasofya'dan Beyazıt'a doğru yavaş yavaş yürüyordum; neşeli İstanbulluların keyiflerince kullandıkları, pırıl pırıl, motorlu araç trafiğine kapalı, çeşit çeşit ağaçlarla bezenip gölgelendirilmiş, kuş seslerinin su seslerine karıştığı bir Divanyolu'ylu bu. Tarifsiz güzellikler içindeydim. Bütün tufeyli binalar ortadan kaldırılmış ve iki taraftaki tarihi eserler özenle restore edilerek Hocapaşa yangınından önceki kimliklerini yeniden kazanmışlardı. Yeni binalarsa tarihi yaplarla kusursuz bir biçimde kaynaşmış görünüyor, yani "Türk İstanbul"un bütün asli çizgilerini taşıyorlardı.

Divanyolu cetvelle çizilmiş gibi dümdüz bir cadde değil, zaman zaman dakalıp genişleyerek harika sürprizler hazırlayan, kendiliğinden oluşuş bir "yol"du. İstanbul'un ilk camilerinen biri olan Firuzağa, sıbyan mektebi, türbesi, haziresinde nasıl da keyfince yayılmıştı.

Liste Fiyatı: 27,78
Yayın Tarihi: 01.10.2003
ISBN: 9789754374674
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 176
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 22.5 x 20 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/divanyolu-bir-caddenin-hikayesi/56304.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:56895/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner