banner
Ebussuud Efendi / Osmanlı'nın Bilgeleri 3

Ebussuud Efendi / Osmanlı'nın Bilgeleri 3

Osmanlı Devleti’nin en parlak dönemi sayılan Kânûnî Sultan Süleyman devrinin önde gelen isimlerinden biri hiç şüphesiz Ebussuûd Efendi’dir. Fıkıh alanında otorite oluşu ve tefsir alanında verdiği önemli eserinin yanısıra, şiir, edebiyat ve dil sahasına vukûfiyeti ile de öne çıkmıştır. Nitekim kendisine verilen “allâme-i kül” unvanı, onun farklı sahalardaki bu yetkinliğinin en güzel ifadesidir. İlmî sahadaki bu saygın yerinin yanında, Ebussuûd Efendi’yi asıl farklı kılansa, yönetim kademelerinde aldığı ve başarıyla sürdürdüğü vazifeleridir. Yaklaşık 30 yıllık görev süresiyle, şeyhülislamlık makamında en uzun süre kalan isim olarak silinmez bir iz bırakmıştır.
Osmanlı’yı asıl farklı ve önemli kılan, ortaya koyduğu medeniyet tecrübesidir. Bu da, siyasi sahanın yanında, ilmî, kültürel, sanatsal ve toplumsal alanlarda ortaya konulan çalışmalarla gerçekleşmiştir. Bu bakımdan denilebilir ki, Osmanlı’da kalem kılıcın önünde yürümüştür. Biz de “Osmanlı’nın Bilgeleri” ile, bu zengin medeniyet birikiminin taşıyıcı gücü konumunda bulunan şahsiyetlerin daha yakından tanınmasını ve söz konusu tecrübenin bugüne aktarılmasını hedefliyoruz.

Liste Fiyatı: 100,00
Yayın Tarihi: 15.04.2016
ISBN: 9786055965037
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 144
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 19.5 cm

Bu üründen 99 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
70,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 34

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 63,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ebussuud-efendi-osmanlinin-bilgeleri-3/393554.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1175077/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner