banner
Engere & Küllerinden Doğan Bir Neslin Gerçek Hikayesi

Engere Küllerinden Doğan Bir Neslin Gerçek Hikayesi

"Kurtuluş savaşı yıllarında Yunanistan, Batı Anadolu’yu işgal ederek buralarda yaşayan etnik Rum ve Ermeni tebaayı kışkırtmış ve onlara çeteler kurdurtmuştu. Bu çeteler Türk köylerini basarak katliamlar gerçekleştiriyorlardı. Yalova’nın Türk köylüsü ile Rum köylüsü arasında yüz yıllardır kardeşlik türküleri yükselirken, 1921 yılına gelindiğinde köyler birbirine düşürüldü!
Yunan kuvvetleri destekli Rum Engere köylüsünün kurduğu çete, 21 Nisan sabahı ansızın Kocadere-i Bâlâ Köyünü basarak mezalimlikler yapmış, köyün yarısını Dersaadet’e gönderme bahanesiyle Engere sahilinden kayıklara bindirip daha denize açılamadan mitralyözlerle tarayarak kayıklar oracıkta batırılmıştı. Bununla da yetinmeyen çete üyeleri, sahile vuran yaralıları kaptıkları gibi Engere kayalıklarından aşağı denize savurarak parçalara ayırmışlardı. Diğer komşu Kocadere-i Zir köyü de aynı akıbete uğramış, yaklaşık 830 kişiyi Bekir Çavuş’un evine doldurup üzerlerine gaz dökerek diri diri yakmışlardı.
Bu katliamdan kaçarak canını zor kurtaran bir yiğidin, Mübadele sonrası Kocadere Köyüne dönerek birkaç kez evlenip, diğer sağ kurtulan köylüsü ile el ele vererek köylerini imar edip küllerinden yeniden doğarlar…"

Liste Fiyatı: 14,81
Yayın Tarihi: 26.07.2011
ISBN: 9785683576370
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 220
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 27 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 9,37
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/engere-kullerinden-dogan-bir-neslin-gercek-hikayesi/258883.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1025797/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner