banner
Fetva Yokuşu

Fetva Yokuşu


Akademisyen kimliğinin yanı sıra romanları ve hikâyeleriyle de tanınan edebiyatçı Prof. Dr. Durali Yılmaz'ın sevilen romanı Fetva Yokuşu'nun beşinci baskısı, Mihrabad Yayınları tarafından yapıldı. Roman, yeni mizanpajı ve kapağıyla okuyucularını selamlıyor. Adını Süleymaniye'deki Fetvahane'nin değişiminden alan Fetva Yokuşu romanının başkahramanı, idam cezasına çarptırılan yeniçerilerin infazında kullanılmak üzere 16. yüzyılda yaptırılan meşhur "Cellat Taşı"dır. İnsanların günlük hayatlarında karşılaştıkları dinî ve hukukî konularla sınırlı olmayan fetva müessesesi, devletin işleyişinde de temel bir meşruiyet kaynağıdır. Romanda bu kurumun değişimi ve dönüşümü 'cellat taşı'nın şahitliğinde anlatılıyor.
Konusunu tarihten alan Fetva Yokuşu, bir bakıma 16. yüzyıldan itibaren üç kıtaya hükmetmeye başlayan Yeniçeri Ocağı'nın da gayrı resmi tarihidir. Ordu-millet anlayışı üzerine kurulan Osmanlı'nın zamanla gerileyişi, Yeniçeri'nin bozulmasıyla başlar. Siyasete bulaştırılan askerin (Yeniçerilerin) toplumda meydana getirdiği dalgalanmalar ve huzursuzluklar, günümüze de ışık tutuyor. Okuyucu, kanlı darbe anlayışının sona erdiği günümüz Türkiye'sinde geçmişe bu anlamda ibretle bakıyor.
Şiirli bir dili olan ve sürükleyici bir üsluba sahip bulunan Durali Yılmaz, başromanı diyebileceğimiz Fetva Yokuşu ile okuyucularına hem zevkli bir tarih yolculuğu yaptırıyor, hem de bazı müesseselerin zamanla nasıl aşındığına ve bozulduğuna dikkat çekiyor. Bu anlamda ibret ve dikkatle okunması gereken önemli bir eserdir Fetva Yokuşu. Romanseverlerin başucu kitabı olacağı ise muhakkak.

Liste Fiyatı: 100,00
Yayın Tarihi: 20.03.2020
ISBN: 9786051748801
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 60,75
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/fetva-yokusu-/536386.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11173319/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner