banner
Homo Sapiens Manifesto & Modern Toplumda İnsanın Sonu

Homo Sapiens Manifesto Modern Toplumda İnsanın Sonu

Modernizmin ürettiği beton ve makinelerden oluşan yapay tüketim cennetinde İbrahim’in kırdıklarından çok daha fazla putlarla çevrili olan modern insan kendi özüne yabancılaşmıştır. Tüketim, para, meta, cinsellik, egemenlik, bilim, teknoloji, güç, şöhret, mevki, cennet, din, ırk vb. putlarla yaşamını yönlendiren modern insanın en büyük putu ise kibir ve istikbar ile büyüttüğü kendi ben’i ve egosudur.

Modernizmin karşısında bir alternatif üretemeyen Müslümanlar da aynı oranda Homo Sapiens’e uzak bir putlaşma mücadelesi içindedir. Müslüman olmanın ilk şartı önce insan olabilmektir.

Bu gerçek ile yüzyıllardır ilgilenmeyen Müslümanlar’ın modernizme verdiği cevap ise düşünsel ve kültürel temellerden yoksun siyasal İslam ve köktendinciliğin ötesine geçememiştir.

İbrahim’in ruhunu ve bedenini çevreleyen putları kırarak önce insan olup sonrasında kendi toplumunda bir “yeni insan” olarak algılanması gibi günümüz toplumunda da putlarını kırmış homo sapiens yeni insan olacaktır.

Her insan bir İbrahim, bir Muhammed, bir İsa olabilir. Her insan fıtrat ve özünde aynıdır.

Putlardan arınmış ve kendi özüne rücu etmiş saf insan Homo Novus’tur.

Ve onun yaşamı özünde olanın RESİTAL’idir.

Liste Fiyatı: 7,00
Yayın Tarihi: 04.11.2013
ISBN: 9786055027094
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 120
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 42 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/homo-sapiens-manifesto-modern-toplumda-insanin-sonu/322045.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:168368/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner