banner
Hz. Aişe Bint Ebi Bekir / Peygamber Evinin Hanımları 2

Hz. Aişe Bint Ebi Bekir / Peygamber Evinin Hanımları 2

“Âişe’nin kadınlara üstünlüğü,tirit yemeğinin diğer yemeklere olan üstünlüğü gibidir.”
[Hz. Muhammed (sas)]
Hz. Âişe (ra), gerek babasının evinde gerekse Hz. Peygamber’in (sas) yanında yetişmiş, birçok ilimde temayüz etmiş, dinî bilgi ve uygulamaları, hadis ve sünneti ümmete aktarmada büyük görevler üstlenmiş, örnek alınması gereken önemli bir hanımdır.
Hz. Âişe (ra), kadınların eğitim ve öğretimiyle yakından meşgul olmuştur. Ondan ders dinleyen ve hadis nakleden birçok bayan öğrencisi vardı. Böylece o hem bizzat hem de yetiştirdiği öğrencileri ile İslâm dünyasında kadınların ilimle meşgul olmaları gerektiğini göstermiştir.
Hz. Âişe (ra), Hz. Peygamber’e (sas) destek oluşu; ilmi ümmete aktarışı, yetiştirdiği öğrenciler; hakkında ayetlerin inmesi, İfk Hadisesi, Cemel Savaşı, halife ve sahâbîlere karşı duruşu ile Hz. Peygamber’in (sas) hayatında ve İslâm tarihinde önemli bir konuma sahiptir.

Liste Fiyatı: 80,00
Yayın Tarihi: 28.06.2019
ISBN: 9786057558893
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 11.5 x 19 cm

Bu üründen 947 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hz-aise-bint-ebi-bekir-peygamber-evinin-hanimlari-2/507976.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11410927/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner