banner
Hz. Hafsa Bint Ömer /  Peygamber Evinin Hanımları 3

Hz. Hafsa Bint Ömer / Peygamber Evinin Hanımları 3

Hz. Hafsa (ra), babası Hz. Ömer’in (ra), İslâm’ı kabulünü müteakip Müslüman olmuştur. Hz. Peygamber (sas) ile evliliği esnasında yaşanılan tahrim hadisesinde adı geçen kişilerden biridir. Hz. Peygamber’in (sas) onu boşamaya teşebbüs etmesine rağmen ilahi ikazla onun eşi olarak kalmaya devam etmiştir. Bu olay neticesinde Hafsa, daha dünyada iken Hz. Peygamber’in (sas) cennetteki eşi olarak vasıflandırılmıştır.
Hz. Ebû Bekir (ra), döneminde bir araya getirilen sonra da Hz. Ömer’e (ra) intikal eden Mushaf, Hz. Hafsa’ya (ra) emanet edilmiştir. Okuma yazma bilen, aynı zamanda hafız sahâbîler arasında adı geçen Hz. Hafsa’dan (ra), kardeşi Abdullah b. Ömer ve Abdullah’ın oğlu Ömer’in hadis rivayet etmiş olması, onların ilmi konularda yetişmesinde pay sahibi olduğunu göstermektedir.
Özetle, yaşadığı dönemin ve coğrafyanın sınırlarını zorlayan, sahip olduğu farklı hususiyetleriyle dikkat çeken, bununla beraber sert mizacı ile de anılan Hz. Hafsa (ra), Hz. Peygamber’in (sas) eşleri arasında özel yeri olan müstesna hanımlardan birisidir.

Liste Fiyatı: 75,00
Yayın Tarihi: 28.06.2019
ISBN: 9786057558879
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 100
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 11.5 x 19 cm

Bu üründen 681 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hz-hafsa-bint-omer--peygamber-evinin-hanimlari-3/507973.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11246449/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner