banner
İbrahim'in Çocukları & Musevilik Hıristiyanlık İslamiyet

İbrahim'in Çocukları Musevilik Hıristiyanlık İslamiyet

“Bu kitap çok uzun yıllar kitaplığımda durdu ve birçok insana tavsiye ettim. Yeni genişletilmiş baskısı da kitaplığımdaki yerini aldı. Bu konuyla ilgili yazılmış daha sade bir anlatıma sahip, daha anlaşılır ve daha yetkin bir kitaba rastlamadım.”
Jane Dammen McAuliffe,
Kuran Ansiklopedisi Genel Editörü

“Bu eşsiz çalışma, Profesör Peters’ın, uzun yıllara dayanan deneyimiyle oluşturulmuş, Batı dinleri ve Ortadoğu konusunda-ki tarih yazıları ve düşüncelerini içeriyor. Musevilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet hakkında daha incelikli ve tarafsız bir tarihsel araştırma olduğunu sanmıyorum.”
Prof. William A. Graham ve Murray A. Albertson,
Harvard Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları


New York Üniversitesi’nde Orta Doğu Araştırmaları bölümünde profesör Olan F.E. Peters, 1970 yılından beri, İslamiyet’in, Hıristiyanlık ve Musevilik bağlamında incelenmeye başlanmasından çok önce, bu üç din ile ilgili araştırmalar yapıp, yazılar yazıyordu. Bu kitabın ilk baskısı da 25 yıl önce yayınlandı. Kitabın yıllar içinde kazandığı başarı ve kendi çapında küçük bir efsaneye dönüşmesi, Princeton Üniversitesi Yayınları’nı harekete geçirdi. Profesör Peters’dan kitabın genişletilmiş halini hazırlaması istendi. Böylece bu dinlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için önemli bir referans kitabı ve nitelikli bir kaynak oluştu.
Elinizdeki araştırma, İbrahim ve Tanrısının birlikte bir ahit yapmasıyla başlamaktadır. Tek Tanrı inancının hikâyesi aslında bu anlaşmanın ve onu sahiplenenlerin tarihidir.
İnsanlığın İbralim’den günümüze uzanan inanç ve ibadet yolculuğunu, gnostisizmden Kabala öğretisine, ezoterizmden egzoterizme, simya ve okültizmden tarikatlara, Simon Migus’dan Gazali’ye kadar irdelenen sade ve tarafsız bir anlatımla okuyacaksınız. Üç büyük dinin heterodoks ve Ortodoks yaklaşımları, siyasî manevraları, dinsel felsefi doktrinleri ve Tanrı’ya yaklaşma prensipleri tek tek ele alınmaktadır.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 07.07.2010
ISBN: 9789752543508
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 350
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 117 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 11,25
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ibrahimin-cocuklari-musevilik-hiristiyanlik-islamiyet/240397.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:52999/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner