banner
İman ve İbadetler & Hanbeli Orijinli Bir Fıkhu'l Hadis Çalışması

İman ve İbadetler Hanbeli Orijinli Bir Fıkhu'l Hadis Çalışması

İlmu dirâyeti’l-hadis diye de anılan fıkhu’l-hadis kavramı, merfû hadisleri merkeze alan İmam Şafiî’den sonra günümüze değin bazı değişimlere uğramıştır.  Özellikle İmam Ahmed tarafından devam ettirilen bu yaklaşım, kısmen de olsa zamanla Zâhirîliğe kaymakla beraber Hanbelî mezhebi içinde yer bulmuş, daha sonraları ise varlığını bağımsız surette ehl-i hadis’le birlikte sürdürmüştür. Fıkhu’s-sünne olarak da adlandırılan bu metodoloji, onu benimseyen ilim adamları nezdinde herhangi bir mezhebin alternatifi olarak görülmemiştir. Beraberinde mezhepsel bir takım tartışmaları getirse de, bu tür eserlerin hadis ilmi ile fıkıh ilmine katkıları ve faydaları yadsınamaz surette aşikârdır. Bunlar, İslam fıkhının zenginliği içerisinde onun uçsuz bucaksız birikimini fıkhu’l-hadis kalıbına sokmanın, ne derece zor ve uzmanlık isteyen bir uğraş olduğunu da gösterir.
Yayınlayıp sizlere çevirisini sunduğumuz iman ve ibadetleri konu edinen eser, fıkhu’l-hadis temalı bir çalışmadır. Eser soru-cevap formatında kaleme alınmıştır. Elbette literatürde yaygın olmamakla birlikte; Hanefî, Mâlikî ve Şafiî orijinli benzer fıkhu’l-hadis çalışmalarına rastlamak mümkündür. Fakat günümüzde İbn Useymin gibi Hanbelî orijinli bir fıkıhçının böyle bir metodolojiyle eser vermesi, başka bilimsel çalışmalara yol göstermesi açısından bizce önemli addedilmiş; eseri okuyucuyla buluşturmaya karar verilmiştir.

Liste Fiyatı: 290,00
Yayın Tarihi: 01.05.2019
ISBN: 9789756415436
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 400
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 208,80
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iman-ve-ibadetler-hanbeli-orijinli-bir-fikhul-hadis-calismasi/517368.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:9965249/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner