banner
İpek Yolu İmparatorlukları & Bronz Çağı’ndan Bugüne Dünya Tarihinde Avrasya

İpek Yolu İmparatorlukları Bronz Çağı’ndan Bugüne Dünya Tarihinde Avrasya

Antik Çağ'dan günümüze Avrasya'nın tarihini ilk defa eksiksiz şekilde ortaya koyan İpek Yolu İmparatorlukları: Bronz Çağı’ndan Bugüne Dünya Tarihinde Avrasya başlıklı bu kitap, dünyanın son derece büyük bir alanının köklerini, tarihini ve ehemmiyetini göz önünde bulundurarak Avrasya tarihini yeniden düşünmeyi elzem kılıyor. Christopher Beckwith, İskitleri, Attila ve Hunlarını, Türkleri, Tibetlileri, Cengiz Han ve Moğollarını ele alarak geleneksel bir Orta Asya tarihi yazma yoluna gitmekle kalmıyor, bunlara ek olarak Perslerin, Greklerin, Arapların ve Çinlilerin de tarihini inceleyerek Avrasya'nın derununda yüzlerce yıldır yatan ekonomik, bilimsel ve sanatsal dengeleri de yeniden yorumluyor. Eski Dünya'nın hikâyesini Avrasya perspektifinden yeniden anlatan Beckwith, Avrasya devletlerinin iç ve dış dinamiklerine dair yeni bir anlayış sunarak, halkların Avrasya medeniyetinde nasıl defalarca devrim yarattığını gösteriyor.
Beckwith, Hint-Avrupalıların Avrasya'dan göçlerini, yerel halklarla karışmalarını ve bunun sonucunda gelişen Greko-Romen, Pers, Hint ve Çin uygarlıklarını inceliyor; Erken Modern Avrasya tarihinin gelişen ekonomisinin temelini, bölgenin 18. ve 19. yüzyıllarda Çinliler ve Ruslar tarafından bölünmesinin ardından ekonominin parçalanmasını ve Orta Avrasya kültürünün modernizm tarafından tehdit edilişini detaylandırıyor. Nihayetinde Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Avrasya uluslarının kısmen yeniden ortaya çıkmasının dünya tarihi için önemini tartışıyor.
Sinan Akbaytürk'ün titiz çevirisiyle Türk okuyucusunun dikkatine sunulan İpek Yolu İmparatorlukları, Avrasya'yı dünya tarihinin kalbine yerleştirerek bölgenin uygarlık tarihini anlamak için neden merkezî bir öneme sahip olduğunu kanıtlamaya çabalıyor.

Liste Fiyatı: 319,00
Çevirmen: Sinan Akbaytürk
Editor: Murat Çaylı
Editor: Doğan Mert Demir
Yayın Tarihi: 13.01.2023
ISBN: 9786256967021
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 456
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 274 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
255,21

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 204

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 242,45
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ipek-yolu-imparatorluklari-bronz-cagindan-bugune-dunya-tarihinde-avrasya/637939.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11657510/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner