banner
İşitin  Ey Yarenler -Yunus Emre Yorumları

İşitin Ey Yarenler -Yunus Emre Yorumları

Bu bizden önden gelenler ma'nâyı pinhân dediler / Ben anadan doğmuş gibi geldim ki uryân eyleyem" diyen Yûnus Emre; insanlık tarihinin en güzel; değerlerinden biridir. =O, bizim yedi yüz yıldan beri gönlümüzün dili, dilimizin gönlü olmuş aşk ve irfan kaynağımızdır. Türklüğün insanlığa en güzel hediyelerinden biri olan Yûnus, insanlığa din adına, aşk ve irfan adına, dil ve estetik adına çok şey öğretmiştir.

İslâm'ın derinliğini ve Türkçenin inceliğini anlamak isteyenler, bitip tükenmeyen bilmeyen.kaynak sularına benzeyen Yûnus'un çeşmesinden kana kana içmek durumundadır. Yûnus 'u anlamak için onun ayak izine basarak yürümek gerekir. Başka düşüncelerin, başka inançların ve düşüncelerin dar pencerelerinden bakarak anlamaya çalışmak aslında Yûnus Emre'yi hiç anlamamak demektir.

Bugüne kadar pek çok kişi Yûnus'tan söz etti, onu anladığım zannetti. Halbuki dile getirilen düşüncelerin hiçbirinde Yûnus yoktu.

"Ben bir aceb ile geldim kimse hâlim bilmez benim / Ben söylerem ben dinlerem kimse dilim bilmez benim" diyen Yûnus'u doğru anlamak için hâl ilmi olan tasavvufun remizler dünyasına girmek gerekir.

Dr. Mustafa Tatcı, bu çalışmasıyla, sahada bir ilki ortaya koymaktadır. Tatcı'nın. Yûnus Emre'nin şiirlerine tasavvuf dünyasının kitabî ve tecrübî bilgileriyle getirdiği yorumlar inanıyoruz ki bugüne kadar Yûrius hakkında söylenegelen birçok ezberi bozacaktır.

Yûnus Emre'nin aslında ne kadar "anlaşılmadan anlatıldığını" ortaya koyan bu çalışma "Benim dilim kuş dilidir" diyen Yûnus Emre'nin sembollerin dünyasına açılan yepyeni bir ufuktur.

Yazar bu eserinde, Yûnus'un "kuş dili" dediği erenler dilini, Yûnus'un geçtiği yollardan geçerek çözümlemekte, okuyucuya gerçek bir irfan sofrasına davet etmektedir.

Liste Fiyatı: 500,00
Yayın Tarihi: 01.07.2019
ISBN: 9786059559867
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 628
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 24 cm

Bu üründen 558 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/isitin-ey-yarenler-yunus-emre-yorumlari-/347481.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:9150085/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner