banner
İsrail & Güvenlik Politikasında Süreklilik ve Değişim (1948)

İsrail Güvenlik Politikasında Süreklilik ve Değişim (1948)

Ortadoğu, tarih boyunca çatışmanın sürekliliğini koruduğu bir coğrafya olmuş, Filistin toprakları da bölgeye hakim olmak isteyen güçler arasında birçok sefer el değiştirmiş ve bölge çoğunlukla çatışma üzerinden tanımlanmıştır. Süreklilik gösteren bir diğer konu da; Yahudilerin yaşadıkları ülkelerde kendilerini sürgün olarak kabul etmelerine neden olan güvenlik yoksunluğudur.
Yahudi bekasının esaslarının, güvenliğinin de temellerini oluşturması ve güvenlik politikasının Yahudilerin yaşam döngüsünde belirleyici olması bu çalışmanın çıkış noktasıdır. İsrail’in varolma çabası dahilinde Filistin topraklarında izlediği politikalar, “varolma ve varlığını devam ettirme” tanımı çerçevesinde yürütülen; İsrail’in Filistin topraklarında varlığını kalıcı kılmayı sağlayacak alt politikaların bir toplamıdır.

1948-2008 yılları arasındaki dönemde güvenliğe yönelik politika ve uygulamalardaki devamlılık ve değişimi ele alan bir süreç okuması olarak bu çalışma, İsrail güvenlik politikasındaki devamlılık ve değişimi yönlendiren güvenlik anlayışı, silahlı mücadelenin başlangıcı ve gelişimi, İsrail silahlı mücadele kurumlarının ve politikalarının ortaya çıkışı, İsrail’in Filistinlilere yönelik güvenlik uygulamaları, İsrail’in Filistinlilerin şiddet eylemlerine bakışı, İsrail-Arap Savaşları’nın İsrail’in toprak ve sınır sorunlarına etkisi, İsrail’in toprağa ilişkin talepleri, politikaları, yerleşim yerlerinin İsrail güvenlik anlayışındaki yeri, Yahudiler için anlamı, Filistinliler üzerindeki etkileri, bu alanda yapılan hukuki düzenlemeler ve uygulamalar, İsrail’in Filistinlilere demografik olarak bakısı, mülteci sorunun Filistinli örgütlerin eylemlerindeki rolü ve güvenlikle olan ilişkisi vb. gibi başlıklar irdelenmiştir.

Liste Fiyatı: 400,00
Yayın Tarihi: 31.12.2012
ISBN: 9789944105385
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 560
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 267,30
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/israil-guvenlik-politikasinda-sureklilik-ve-degisim-1948/289889.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:58719/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner