banner
İtalyan Aşkı & İtalyan Mutfağına Dair Bir Serenat

İtalyan Aşkı İtalyan Mutfağına Dair Bir Serenat

Braggiottiler İzmir’e 1800’lü yıllarda geldiler. Diğer tüm Levanten aileleri gibi şehrin kültür dokusuna renk kattılar. Uzun yıllar kendileri gibi Levantenlerden gelin aldılar. Tarihler 1993’ü gosterdiğinde artık ailede bir Türk gelin vardı. Bu gelin sonraları ailenin hikâyesini bir kitapla sonsuza taşıyacak kişiydi.
Zeynep Braggiotti, çok sevdiği kayınvalidesinin zamansız ölümüyle beraber bir karar verdi: İtalyan geleneklerini sevgi ile harmanlayan İvana’nın mutfağını belgelemek.
Zamanı geldi, Zeynep ile Binnur’un yolları tesadüfleri anlamlı kılacak şekilde birleşti. Ekmek dünyasına Taze Ekmekler Sıcak Öyküler kitabı ile giriş yapan Binnur, o günlerde İtalyan ekmekleri yoğurmakla meşguldu. Karar verdiler, birlik olalım dediler.
İki ayrı şehirden üç yıl sürecek bir maceraya adım attılar. Kurdukları sanal sofralara Zeynep İtalyan yemekleri koydu, Binnur ise mis kokulu İtalyan ekmekleri...
İtalyan Aşkı, İzmir’e yerleşen bir İtalyan ailesinin bu topraklara geliş sürecini, memleketlerinden uzakta kendi gelenek - göreneklerini nasıl diri tutmaya çalıştıklarını anlatır. Ait oldukları kültürü mutfaklarında pişen yemeklerde, kurdukları sofraların inceliklerinde yaşatmaya çalışan İtalyanları içlerine giren bir Türkün gözüyle değerlendirir.
İtalyan mutfağının çok boyutlu bir şekilde ele alındığı kitapta İtalya’yı oluşturan 20 bölge coğrafi ve turistik özellikleri ile İtalya tutkunlarına tanıtılır. Karbonhidratın merkez olduğu bir ülke mutfağında ekmekleri es geçmek olmaz. Kitap, söz konusu 20 bölgenin en sevilen 37 ekmeğinin tarifi ve hikâyesi ile kendisine bilinen İtalyan mutfağı kitaplarından farklı bir yer edinir.
Ortak tutkuları İtalya ve İtalyan Kültürü olan Braggiotti ve Önen’den incelikle hazırlanmış ve yemek kültürü dünyasına kazandırılmış bir kitaptır İtalyan Aşkı...

Liste Fiyatı: 172,00
Yayın Tarihi: 05.11.2010
ISBN: 9789751030504
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 248
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 21.5 x 24.5 cm

Bu üründen 44 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/italyan-aski-italyan-mutfagina-dair-bir-serenat/244598.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:139669/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner