banner
Kapitalizmde Sağlık & Sağlıksızlık Semptomları

Kapitalizmde Sağlık Sağlıksızlık Semptomları

Yordam Kitap, saygın uluslararası dergi Socialist Register’ın 2010 sayısını yayınladı. İngiltere’de 1964 yılından beri düzenli olarak yayınlanan Socialist Register, her yıl güncel bir konuyu işliyor; dünyaya soldan bakan yetkin yazar ve akademisyenlerin yazılarına yer veriyor. İngiltere’nın yanı sıra ABD, Kanada, Hindistan ve (seçkiler halinde) İtalya’da da yayınlanan dergi, 2007 yılından bu yana Türkiye’de de okurla buluşuyor. “Günümüzde Şiddet” başlığını taşıyan 2009 sayısı gibi Socialist Register 2010 da güncel bir konuya, neoliberal politikaların kıskacındaki sağlığın ticarileşmesi konusuna eğiliyor.
Sağlığı bir kâr alanına dönüştürmek isteyen sermaye güçleri ile herkese eşit sağlık hakkı için mücadele veren, bu alandaki kazanımları korumaya çalışan halk güçleri arasındaki kavganın şiddetlendiği bir süreçte, Socialist Register, kapitalist sistemde sağlığı şekillendiren tarihsel, ekonomik, toplumsal ve siyasi etmenlere eğiliyor. Bu kapsamda, ilaç tekellerinin siyaset ve sermaye birikimi stratejileri; küresel gıda endüstrisi eliyle bir yanda açlığın, öte yandaysa obezitenin üretilişi; kapitalizm ve zihinsel hastalıklar; ve televizyondaki tıp; bir pembe dizi olarak sağlık hizmetleri gibi konular ele alınıyor. Sorunun farklı ülkelerdeki görünümleri ele alınırken sağlık hizmetleri alanındaki Küba ve Çin gibi farklı deneyimler özel olarak masaya yatırılıyor. Socialist Register 2010, sağlığın piyasalaştırılması saldırısına karşı emekçilerin verdiği mücadelenin, önümüzdeki dönemde sağlık hizmetlerini şekillendirecek ana etmen olacağını ortaya koyuyor.

Liste Fiyatı: 190,00
Çevirmen: Umut Haskan
Yayın Tarihi: 31.01.2011
Orijinal Adı: Socialist Register 2010
ISBN: 9786055541224
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 352
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 125 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
135,85

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 80

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 122,27
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kapitalizmde-saglik-sagliksizlik-semptomlari/249830.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:289809/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner