banner
Karabatak İki Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi Kasım - Aralık 2013 Sayı:11

Karabatak İki Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi Kasım - Aralık 2013 Sayı:11

Edebiyat başta olmak üzere yine diğer sanat dallarını da kanatlarının altına alan Karabatak 11. sayısıyla okurunu selamlıyor.
Dosyamızı edebiyatın vazgeçilmez imgelerinden olan "tren" konusuna ayırdık. A.Ali Ural, Tuna Lütfü Yukay, Güzide Ertürk, Bünyamin Demirci, Ela Korgan, Demet Soysal, Çayan Özvaran ve Şafak Çelik birçok eserin konusu ya da bizzat kahramanı olan "tren"leri birer birer Karabatak istasyonuna getirdiler.

Bir tren yolculuğu olan bu sayının her durağında önemli konulara ve kıymetli konuklara rastlamak mümkün. Hattat Hüseyin Kutlu ile Ali Sürmelioğlu’nun yaptığı röportaj, Karabatak'ın gelenekle kurmaya çalıştığı köprüye bir taş daha ekliyor. Kutlu’nun, “Biz mi kayıbız medeniyetimiz mi?” sorusuyla açtığı kapının arkasında bir sanat ve düşünce muhasebesi bekliyor okurları.
Mehmet Sabri Genç sonunda bir romana dönüşecek “Karekök Hayat” yazılarına devam ediyor. Hasibe Çerko’nun, Günah Uygarlığı Üzerine Bir Deneme adlı yazısı, felsefe vadilerine açılan tek başına bir vagon hükmünde. Poetika vagonunun pencerelerinde Ali Galip Yener, Yahya Kurtkaya ve Mustafa Kurt yerlerini aldılar. Hümeyra Şahin’in penceresindeyse Arbat Sokağı ve Puşkin’in silueti beliriyor.

Başka hangi duraklara mı uğruyor Karabatak! Rahşan Tekşen’le Sahaflar’a, F. Hande Topbaş’la Fas’a. Zeynep Ural’ın Rock’n Roll ya da Canavarı Duymak adlı yazısıyla Amerika’yı ve Avrupa’yı baştan başa kat ediyorken tiyatro vagonunda Hüseyin Sorgun Çehov Makinesi’ni, sinema vagonundaysa Hakan Bilge Taşlaşmış Orman’ı irdeliyor. Kitap vagonuna gelince; o bir sevinci taşıyor. Önemli bir kültür ve dil hizmeti olan Rahşan Tekşen’in Kırk Bir Kere İstanbul adlı deneme kitabının sevincini fantastik edebiyatın usta kalemi Naime Erkovan dile getiriyor satırlarında.

Ayrıca Hasan Akay, Celal Fedai, Hüseyin Akın, Ayşe Sevim, Yahya Kurtkaya, Bülent Ata, Meryem Kılıç, Sümeyra Yaman gibi usta şairlerin yanı sıra ustalığa adım atmak üzere olan Çayan Özvaran, Yusuf Duruk, Şafak Çelik, Emirhan Kömürcü, Zeynep Ural, Fuat Eren, M. Halil Erdoğan, Şakir Soydan, Abdullah Faruk Gönüllü ve Sare Öztürk gibi şairler; Naime Erkovan, Sümeyra İkiz, Bahar Paşalı, Yılmaz Yılmaz ve Bünyamin Demirci gibi öykücüler Karabatak’ın yolculuğunda yerlerini aldılar. Ve elbette çeviri şiirleri, eşsiz fotomanipülasyonları; karakalemlerin ya da vizörlerin yakaladığı çizgi ve fotoğrafları da anmadan geçmemek gerek.

Karabatak’ın treni okurlarına doğru yola çıktı!

Liste Fiyatı: 90,00
Yayın Tarihi: 13.11.2013
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19.5 x 21 cm

Bu üründen 11 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/karabatak-iki-aylik-edebiyat-ve-sanat-dergisi-kasim-aralik-2013-sayi11/323198.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:259804/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner