banner
Karabatak İki Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi Mart-Nisan 2014 Sayı:13

Karabatak İki Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi Mart-Nisan 2014 Sayı:13

Karabatak Dergisi on üçüncü sayısıyla okurunun karşısında. On üç rakamının uğursuz olmadığını ispat etmek için harekete geçtiğini söyleyen Karabatak, her zamankinden kalabalık bir kadroyla okurunu selamlıyor. Şairleri Ayşe Sevim, Murat Batmankaya, Hüseyin Akın, Sümeyra Yaman, Şafak Çelik, Meryem Kılıç, Nurettin Durman, Çayan Özvaran, Mustafa Uçurum, Emirhan Kömürcü, Fuat Eren, Nuriye Torun, Kamil Remzi Cin, Adnan Metin, Sevgi Yerlioğlu, Yusuf Koşal, Koray Feyiz, Elis Özer, Berkay Öztürk, Edanur Aydın ve Sare Öztürk.

Deneme yazılarında “Bozkılkurdu” adlı yazısıyla Mehmet Sabri Genç, “Karanlıktan Gelen Işık” başlıklı metniyle Meryem Kılıç, “Cellat Ressam” yazısıyla Sare Çizmecioğlu ve “Yalnış Mezarlar” adlı denemesiyle Sümeyra Yaman yer alıyor. Murat Batmankaya ve Mustafa Kurt bu sayının poetika yazarları; Emirhan Kömürcü, Prof. Dr. Mehmet Kanar, Naime Erkovan, Sare Öztürk ve İdris Çakmak şiir çevirmenleri olarak yer alıyorlar. Bu sayının öykücüleriyse: Bahar Paşalı, Bünyamin Demirci, Hamdiye Hale Özcan, Ayşe Uçkan, Mehmet Babalıoğlu, Yücel Özgür, Merve Büyükçapar, Sibel Özşirin,
Hanife Çakır ve Henry van Dyke’ın bir öyküsünü çeviren Merve Yalçın.
Karabatak, röportajını tezhip, resim, minyatür gibi birçok sanatı ruhunda barındıran bir sanatkârı konuk ediyor: Cahide Keskiner’i. “İnsan olan her yerde süsleme var” diyen Keskiner, sanatı ve evreni bir sanatçı gözüyle yorumluyor.

Karabatak Dergisi bu sayısının dosyasıyla absürt edebiyata yeni bir bakış açısı getiriyor. Dosyada yer alan isimler: “Absürt Var Absürt Var” adlı yazısıyla A. Ali Ural, geniş ve kapsamlı bir makale çevirisiyle Doç. Dr. Hakan Çil, “Palto’dan Çıkan Absürt”le Ela Korgan, “Meursault, Tanıdık Bir Yabancı” yazısıyla Fatih Taşçı, “Godot ve Beklemek”le Oya İşeri, “Doğarken Herkes Kahraman”la Güzide Ertürk ve “Teslimiyet ve Umursamazlık Sınırında Bir Kahraman: Joseph K.” yazısıyla Naime Erkovan.

On üçüncü sayının diğer isimleriyse Rahşan Tekşen, F. Hande Topbaş, Ali Ömer Akbulut, H. Hümeyra Şahin, Yasemin Karahüseyin, Hüseyin Sorgun, Hakan Bilge, Ertan Sertöz, M. Çağatay Göktan ve Sedat Gever.

Liste Fiyatı: 90,00
Yayın Tarihi: 13.03.2014
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19.5 x 27 cm

Bu üründen 17 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/karabatak-iki-aylik-edebiyat-ve-sanat-dergisi-martnisan-2014-sayi13/334632.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:209578/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner