banner
Karl Marx / Felsefe Ve Devrim

Karl Marx / Felsefe Ve Devrim

Karl Marx: Felsefe ve Devrim, modern düşünceye yaptığı entelektüel katkılarla Karl Marx’ın yaşamının yeni bir keşfini sunuyor.
Filozof, tarihçi, sosyolog, iktisatçı, güncel olaylar gazetecisi ve editör olarak Karl Marx (1818-1883) modern tarihin en etkili ve devrimci düşünürlerinden biriydi; ne var ki kendisi nadiren Yahudi bir düşünür olarak ele alınır ve onun Yahudi düşünürü arka planı ya gözden kaçırılır ya da yanlış tanıtılır. Bu kitapta seçkin bilim insanı Shlomo Avineri, Marx’ın Yahudi kökenlerinin onun çalışmaları üzerinde önemli izler bıraktığını savunuyor. Marx, o zamanlar Prusya’nın bir parçası olan Trier’de doğdu ve ailesi, bölgenin daha önceki Fransız egemenliği ve kontrolü altında eşit haklara ve özgürlüğe sahipti. Ama sonra Prusya’ya ilhakı, Yahudi nüfusunu eşit haklardan mahrum etti. Bu gelişmeler Marx’ın babasının isteksizce din değiştirmesine yol açtı ve benzer sıkıntılar, o zamanın Yahudi kökenli birçok genç entelektüelini radikalleştirdi.
Daha önce Hegel ve Marx üzerine literatüre geçmiş iki önemli kitabı olan Avineri, Marx’ın Yahudi geçmişini uygun ve dengeli bir perspektife oturtuyor ve Marx’ın entelektüel gelişimini, içinde yaşadığı tarihsel, entelektüel ve politik bağlamların ışığında takip ediyor.
 
Shlomo Avineri
1933 yılında Polonya’da doğmuş politika teorisyeni ve Kudüs İbrani Üniversitesi Politika Bilimi Bölümü emekli Öğretim Üyesidir. Ayrıca İsrail Bilim ve Beşeri Bilimler Akademisi mensubu olan ve Karl Marxın Toplumsal ve Politik Düşüncesi (1970) ve Hegel’in Modern Devlet Teorisi (1974) başlıklı kült kitapların yazarı Avineri, Moses Hess’in İnsanlığın Kutsal Tarihi ve Diğer Yazılar (2004) eserinin de çevirmenidir. Marksizm konusunda bir dünya otoritesi olan Shlomo Avineri, Marx’ın düşüncesine ve onun Hegelci kökenlerine yönelik yorumlarıyla bilinmektedir. Hegel’in Modern Devlet Teorisi kitabı yayınevimizin programı dahilindedir.
 
Kullanılan Reklam Mecraları: Sosyal Medya ve Gazete/Dergiler

Liste Fiyatı: 156,00
Çevirmen: Önder Kulak
Yayın Tarihi: 02.09.2021
ISBN: 9786053145417
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 54 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
121,68

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 82

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 109,51
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/karl-marx-felsefe-ve-devrim/590944.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11450240/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner