banner
Kayıp Kendiliğin İzinde & Kahramanın Yolculuğu

Kayıp Kendiliğin İzinde Kahramanın Yolculuğu

“Kime gidersen git kendine döneceksin. Çölünü yürü, dağını aş, denizini geç... Başkasında aradığını kendinde bulacaksın.”
Psikanalist Carl Gustav Jung, “Görüşünüz, yalnızca kalpten bakabildiğinizde berraklaşır. Dışarı bakanlar düş kurar, içe bakanlar uyanış yaşar.” diyerek ruhsal bir değişim ve dönüşüm için kişiliğimizin karanlık kısımlarına bakmamız gerektiğini vurgulamıştır.
Zihnimizin aydınlık alanlarındaki unsurlara bakabilmemiz, onları incelememiz işin kolay olanıdır; ancak ruhumuzun asıl gizemi ve sırları, karanlıkta saklı bir şekilde bizim tarafımızdan keşfedilmeyi beklemektedir; zira insan, en çok da kendine sürgündür.
Bu sebeptendir ki, nesilden nesile aktarılan mitolojik öykülerde, masallarda ve efsanelerde geçen tüm “kahramanlar”, kaybettiğimiz “kendiliğimiz”e yeniden kavuşabilmemiz için bizlere zamanın ötesinde arketipsel ve sembolik mesajlar vermeye çalışmaktadır. Tüm bu sözlü kültür ürünlerinin bizlere vurgulamaya çalıştığı temel husus ise; yaşamımızın bir “kurban”ı olmak yerine “kahraman”ı olmamızdır. Nitekim içimizdeki “kahraman” da bizim tarafımızdan bilinmeyi ve yaşama katılmayı beklemektedir…

Liste Fiyatı: 200,00
Yayın Tarihi: 22.03.2021
ISBN: 9786254444166
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 168 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 128,70
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kayip-kendiligin-izinde-kahramanin-yolculugu/576506.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11388621/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner