banner
Keşkül Sayı:50 / Kudüs Hatıratı

Keşkül Sayı:50 / Kudüs Hatıratı

İslâm âlemine şöyle bir bakıldığında, bu coğrafyanın âdetâ kollarını açmış bir insan vücûdu gibi olduğu görülür. Baş kısmı Balkanlar, yüzü İstanbul, sadrı Kudüs ve Mescid-i Aksâ, sağ tarafı Mısır ve Afrika, sol tarafı Orta Asya, ayakları ise Ka’be’dir.
Müslümanların kalplerinin birbirine ne kadar kilitlendiğini gösteren zemindir Kudüs ve Mescid-i Aksâ. Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'den günümüze gelinceye kadar Mescid-i Aksâ'nın şartları güzelse Müslümanların hali iyi, Mescid-i Aksâ'nın durumu karışıksa Müslümanların hali perîşan olmuştur.
 Keşkül dergisi, bu vücûd telakkisinden hareketle muhtelif sayılarındaki yazılar ve birbirinden kıymetli görsel muhtevadan da istifade edilerek hazırlanmış yeni sayısıyla son kez okuyucusuyla buluşuyor.  2004 senesi haziranında ilk kez yayımlanan Keşkül’ün yayın hayatı, 50. sayısı ile hitâma eriyor.
50. sayının birbirinden kıymetli yazarlarından ve yazı başlıklarından bazıları ise şöyle:
Mehmed Fatih Çıtlak, ‘Derviş’;  Prof. Dr. Mustafa Kara, ‘Şehirleşmek ve Dervişleşmek’; Prof. Dr. Sadeddîn Ökten, ‘Su, Şehir ve Medeniyet Tasavvuru’; Ahmed Sâcid, ‘Su Yüzünde Cümbüş’; Ali Tunç, ‘Sana ‘Rumeli’yi Hatırla’ Demiyorum Unutamazsın Zaten; Esra Özdil, ‘Osmanlı İdâresinde Kudüs’, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, ‘Mısır’da Halvetîlik’; Kemal Sâil, ‘İki Doğu’nun Sultânı: Hâce Ahmed Yesevî’; Ayşe Sevim, ‘Medîne Müdâfaası’…

Liste Fiyatı: 40,00
Yayın Tarihi: 04.11.2019
ISSN: 9780401905005
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 24 x 32 cm

Bu üründen 101 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 28,80
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/keskul-sayi50-kudus-hatirati/519908.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:10543111/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner