banner
Kitap-lık Sayı: 138 Mayıs 2010 / Henri Michaux

Kitap-lık Sayı: 138 Mayıs 2010 / Henri Michaux

Geçen sayıda Rilke vardı bu sayfada. Editör yazısı yerine önemli bir yazardan alıntı yapmak kuşkusuz iki kat yükseltiyor sesi, etkiyi artırıyor. Yeri geldikçe, kimi görüşleri anımsatmak istedikçe, başka yazarları da burada konuk edeceğiz.

Son yirmi yıl, yazanların çoğalıp okuyanların azaldığı bir dönem oldu. Bunda, kuşkusuz yayıncılıktaki gelişmelerin büyük payı var. Seçiciliğin yok olması, yazarın “halka inmesi”, belediye başkan adayı mantığıyla kitle edinme çabaları, iletişim olanaklarının sınırsızlaşması, eli kalem tutanları yazar etti. Yazar magazin nesnesi, yazınsa tekdüze, kısır, anonim bir dille yapılan bir eğlence aracı oldu.
Goethe, iyi bir okur olmak için seksen yılımı verdim, hâlâ da öğreniyorum, demişti ya kimin umurunda? Kestirmeden, vakit kaybetmeden yazın dünyasında yer edinme kaygısı, sıradan okur olmanın bile önünü kesiyor. Şimdilerde kiminle tokalaşsanız elinize birkaç kitap birden tutuşturuyor. Okumak bir yana, birbirlerinin adını bile duymamış yüzlerce yazar...
Sözün özü: İyi yazar olmanın yolu iyi okur olmaktan geçmiyor artık.

“Henri Michaux” kemirilip gevilmesi epeyi uzun sürecek bir dosya oldu. Şöyle böyle on beş, yirmi sayfalık çeviri de elimizde kaldı üstelik. “Kestirme Düşünceler” çevirisini gelecek sayılardan birinde yayımlayacağız.
Orçun Türkay’ın tutkulu, kılı kırk yaran çabalarıyla ortaya çıkan dosya, Ferit Edgü’nün “mühimmat” desteğiyle, Abidin Emre’nin Ankara’dan omuz vermesiyle, Engin Soysal’ın uzaklardan uzattığı elle, hani neredeyse bir “Michaux Kulübü” çalışması oldu.

kitap-lık, sıkı okurun dipte duran yazarlara duyduğu ilgiyi önemsiyor.

Liste Fiyatı: 7,43
Yayın Tarihi: 01.05.2010
ISSN: 9781300058601
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 116
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19 x 27 cm

Bu üründen 3 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/kitaplik-sayi-138-mayis-2010-henri-michaux/148974.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:256454/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner