banner
Kitap-lık Sayı:151 Temmuz-Ağustos 2011 Juan Carlos Onetti

Kitap-lık Sayı:151 Temmuz-Ağustos 2011 Juan Carlos Onetti

kitap-lık dergisinin Temmuz-Ağustos sayısının dosya konusu Juan Carlos Onetti. Münir Göle, Mario Vargas Llosa, Jean-François Fogel, Antonio Muñoz Molina, Noé Jitrik bu büyük Uruguaylı yazarın öykü ve romanlarındaki dünyayla yazın anlayışını irdeliyor. Söyleşisi, yazarlara verdiği öğütler ve ilginç bir öyküsüyle Onetti, Türkçede ilk kez böylesine kapsamlı bir biçimde gündeme geliyor.
Babil Kulesi sayfalarında iki yazının konusu Yusuf Atılgan’da kesişiyor: Selda Uygur, Kemal Bilbaşar’ın Denizin Çağırışı (1944) romanıyla Aylak Adam (1959) arasındaki kanbağını irdeliyor. Âlim Kahraman ise Anayurt Oteli’ndeki yerleri belirleyerek Manisa’daki Anavatan Oteli’nden, bu otelin kapısından söz ediyor. Ali Teoman’ın “Ben niçin yazıyorum?” başlıklı denemesi ölümünden önce YKY’ye verdiği “Alacakaranlık Günce”den. Ahmet Sait Akçay’ın “Hikâyenin geri dönüşü mü?” başlıklı yazısı öykünün gidişatına ilişkin can alıcı noktaları imliyor. Emin Özdemir’in kurmaca kişilerden Oblomov’u, Uğur Kökden’in Addis Ababa günlerini, Nazan Maksudyan’ın annesiyle babasının aşkını anlattığı kitap-lık’ın yaz sayısında Mustafa Ziyalan, Necip Tosun ve Arda Yılmaz’ın yazıları, Erkut Özal, Esra Erdoğan, Gökhan Yılmaz, Nil İpek, Pınar Sönmez ve İsmail Pelit’in yeni öyküleri, Mehmet Müfit, Tuğrul Tanyol, Haydar Ergülen, Efe Murad ve Christina Georgiou’nun yeni şiirleri yer alıyor.
kitap-lık iyi edebiyatın adresi olmayı sürdürüyor.

Liste Fiyatı: 7,43
Yayın Tarihi: 30.06.2011
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19.7 x 26 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/kitaplik-sayi151-temmuzagustos-2011-juan-carlos-onetti/257760.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:257442/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner