banner
Kitap-lık Sayı:166 Mart - Nisan 2013 Jean-Jacgues Rousseau 300 Yaşında

Kitap-lık Sayı:166 Mart - Nisan 2013 Jean-Jacgues Rousseau 300 Yaşında

"Söz konuşur, sus kaçar”
Gülten Akın Kitap-lık’ta

Yapı Kredi Yayınları’nın iki aylık edebiyat dergisi Kitap-lık’ın kapak konusu Jean-Jacques Rousseau. Oğuz Demiralp, geçen yıl Avrupa’da doğumunun 300. yılı dolayısıyla anılan yazarı kapsamlı bir yazıyla anlatıyor ve yorumluyor. Bu sayının sürprizi ise uzun süredir dergilerde gözükmeyen usta şair Gülten Akın’ın altı yeni şiiriyle Kitap-lık okuruyla buluşması.

Başar Başarır “Distolcüler” adlı uzun öyküsüyle, Tuğrul Tanyol, Necmi Zekâ, Yücel Kayıran, Bâki Ayhan T., Gürgenç Korkmazel, Davut Yücel şiirleriyle, “Şiirsel” bölümünde Behçet Necatigil “Küskün Yolcunun Türküsü” adlı şiirinin ön çalışmalarıyla, Ebubekir Eroğlu ve Serdar Küçük poetik yazılarıyla Kitap-lık’talar. Babil Kulesi’nde İsmail Pelit ve Anita Sezgener söyleşileri, Hülya Soyşekerci, Ömer Demircan, Gökhan Yılmaz, Sinan Ulakçı, Ercan Yılmaz ve “Güzel Sayfa”da Mehmet Can Doğan’ın yazıları yer alıyor. Türkçede daha çok Tirza ve İliğine Kadar adlı romanlarıyla tanınan Arnon Grunberg’le söyleşi ve Bernard Magné’nin Georges Perec üstüne yazısı, Henry Miller ile Lawrence Durrell’ın Kıbrıs yazışmaları derginin öne çıkan sayfaları.

Dünyadaki ilk şiirlerden bir seçki olarak Şenol Erdoğan’ın hazırladığı Etnopoetry adlı kitapçık bu sayının armağanı. Gary Snyder’ın bir konferans metniyle açılan kitapta sözlü/sesli şiirin yazıya geçirilebilmiş ilk örnekleri yer alıyor.

Kitapları sevenlerin dergisi Kitap-lık, iyi edebiyatın ve nitelikli okurun açık adresi olmayı sürdürüyor.

Liste Fiyatı: 8,91
Yayın Tarihi: 07.03.2013
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19.7 x 26 cm

Bu üründen 24 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/kitaplik-sayi166-mart-nisan-2013-jeanjacgues-rousseau-300-yasinda/295730.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:309387/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner