banner
Kültür Sosyolojisi & Kültür Sosylojisine ve Metodolojisine Giriş

Kültür Sosyolojisi Kültür Sosylojisine ve Metodolojisine Giriş

Bu kitap, modern kültüre kültür sosyolojisi açısından yaklas¸an bir kılavuzdur. Kültür nedir ve nasıl ortaya çıkmaktadır? Modern kültür ve modernles¸me nedir? Bu sorular, sosyolojik bir çerçeve içinde ele alınacaktır. Bu sorular, s¸u an gelenekselles¸mis¸ olan “modern sosyoloji”de gündeme getirilemez. Bu nedenle bu kitap, alıs¸tıgˆımızdan farklı olarak bir sosyolojiye giris¸ kitabıdır. Kısacası, burada sunulan kültür sosyolojisi, politik olarak angaje olmus¸ ve dolayısıyla bu anlamda bir “eles¸tirel kuram” degˆildir. Öte taraftan bu çalıs¸ma tam tersine olagˆanüstü nitelikte eles¸tireldir; kültür sosyolojisi ve kültür eles¸tirisi yan yana durmaktadır.
“Bir s¸ey kesin sayılır: Bu kitabı sosyoloji alanındaki meslektas¸larım için yazmadım. Geçmis¸te de böyle bir s¸eyi nadiren yapmıs¸ımdır. Çogˆunlukla, sosyal bilimlerde hala yollarını bulmaya çalıs¸an üniversite ve yüksek meslek egˆitimi yapan ögˆrencilere yöneldim. Bunun yanında, henüz sosyolojiye inancını kaybetmemis¸ insanların bu kitabı okumalarını umut ediyorum.”

Liste Fiyatı: 240,00
Çevirmen: Kadir Canatan
Yayın Tarihi: 06.01.2014
ISBN: 9789944105460
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 288
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 195 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kultur-sosyolojisi-kultur-sosylojisine-ve-metodolojisine-giris/328075.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:163391/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner