banner
Kur'an'ın Öğrettiği Kavramlar / Tevil (Cep Boy)

Kur'an'ın Öğrettiği Kavramlar / Tevil (Cep Boy)

Kur’ân’ı anlama ilminin önemli kavramlardan biri de te’vîldir. Yüce Allah Kitabı belli bir ilme göre tafsîl ettiğini yani detaylandırdığını, detaylandırma işinin âyetler arası irtibatlarla gerçekleştiğini, irtbatların kurulmasında da Arapça’nın dikkate alındığın bildirmektedir. Arapça dikkate alınarak konu benzerliği olan âyetlerin bir araya getirilmesiyle her konunun kur’ân’ları yani anlam kümeleri oluşturulmaktadır. Anlam kümelerinin oluşturulmasında âyetler arasında Allahın kurduğu bağlantıların dikkate alınması gerekmektedir. Te’vîl kavramı bu yönüyle önem arzetmektedir.
Elinizdeki çalışmada te’vîl kavramına bu yönüyle dikkat çekilmiştir. Te’vîlin herhangi bir şeyin ilgili olduğu diğer şeylerle irtibatı bağlamında hem sözlüklerde hem de Kur’ân’daki kullanımlarına atıfta bulunulduktan sonra Kur’ân’ı anlama ilmi yönüyle ifade ettiği anlam ve önem vurgulanmıştır.
Kelimenin geçtiği âyetlerin meallerinin yanı sıra, fıkıh usûlünde kelimeye yüklenen anlam göstermektedir ki pek çok kavram gibi te’vîl kavramı da tahrifata maruz kalmıştır. Mesela, edebi ve teknik ifadelerden soyutlayarak ifade etmek gerekirse fıkıh usûlünde te’vîl, herhangi bir kelime ya da ayete insanlar tarafından konular ilkeler gereğince bir anlam takdir etme işidir.
 
Dr. Fatih Orum

Liste Fiyatı: 40,00
Yayın Tarihi: 20.03.2017
ISBN: 9789752423039
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 44
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 10 x 16.5 cm

Bu üründen 137 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 30,24
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kuranin-ogrettigi-kavramlar-tevil-cep-boy/420623.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3429806/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner