banner
Lacivert Yaşam Kültürü Dergisi Sayı: 68 Mayıs 2020

Lacivert Yaşam Kültürü Dergisi Sayı: 68 Mayıs 2020

Lacivert Dergi 68’inci sayısında; “Ev- Ruhumuzun yuvası neresi?” dosyasıyla raflarda yerini aldı.
Bu sayıda Prof. Dr. Sadettin Ökten ile “Bu tecrit mecburiyeti bize evi, aileyi hatırlattı” başlığıyla salgının ve tecridin manevi acıdan ne gibi imkânlar sunduğu, sığınak olan evlerimizin ne anlama geldiği, bu salgın atmosferi nedeniyle sosyal boyutundan uzakta geçirilecek olan Ramazan ayının nasıl idrak edilebileceği ve geleneğimizde evin manevi, maddi boyutu gibi konuları ele aldığımız bir röportaj yer alıyor. Bir diğer röportaj ise Psikodramatist Zeynep Temizer Atalar ile hayatımızı büyük ölçüde evden çıkmadan sürdürme zorunluluğu ailelerde ve çocuklarda ne gibi etkilere sebep oluyor, anneler bu süreçle nasıl baş etmeye çalışıyor, salgının yarattığı panik ve stresi nasıl yönetebiliriz gibi konulardan bahsettiğimiz “Bu süreçte en çok zorlanan anneler oluyor” isimli söyleşi oluyor. Ayrıca dosyada Orhan Gencebay, Ayşe Sevim, Büşra Kayıkçı, Fatma Bayram, Melek Arslanbenzer, Hasan Kaçan ve Kaan Murat Yanık eve kapanış̧ sürecinde yaşadıkları deneyimleri, değişiklikleri, yüzleşmeleri ve farkındalıklarını Lacivert’le paylaştığı bir paket röportaj bulunuyor.
Ev dosyasında Ekrem Demirli “İnsanın en büyük ailesi: Tabiat ve evrensel akrabalıklar” isimli yazısıyla babalık-annelik bilgisiyle Allah’ı tanımak arasındaki bağı ve insanın evrenin anlamı ve ruhu olduğunu anlatıyor. Haşmet Babaoğlu “Ya ev, evde yoksa” başlığıyla salgınla beraber hem ev tasavvuruyla hem de içinde yaşadığımız evlerimizle yüzleştiğimizden bahsederken Mustafa Akar “Karantina günlerinde eve dönmenin yolları” isimli yazısında eve dair fikrimizin ne olduğunu, her evin bir canlıyı andırdığı ve modern insanın ev fikrini yitirmiş insanlar olduğunu ele alıyor. Betül Özel Çiçek “Kalbin evi neresi?” isimli yazısında ev bizim için ne mana içeriyor, biz birbirimiz için ne anlama geliyoruz gibi konuları yeniden gözden geçirmek için iyi bir imkân yakaladığımızı anlattığı bir yazı yazarken Kemal Sayar “Bir evi yuva yapan muhabbettir” başlığıyla ev ve aile anlayışımızın nasıl değiştiğini, evin artık bir oyalanma aracı olduğunu, evlerimizde misafir olduğumuzdan bahsettiği bir yazı kaleme alıyor. Gökhan Ergür “Karantinada eve taşıdığımız dünya” isimli yazısında salgınla beraber işi, okulu ve diğer tüm aktiviteleri eve sığdırdığımızı, evin ve işin artık aynı odada olduğunu ve bu sürecin evde iş bölümünü gerektirdiğini anlatan bir yazısını Nazlı Nur Baykan’ın “Yeni harikalar diyarımız: Evlerimiz” yazısıyla evin artık bir gösteriş unsuruna ve sosyal statü göstergesine dönüşmesini konulu makalesi takip ediyor. Dosyanın diğer makaleleri Birol Biçer’in “Kök saldığımız dünya köşesi: Ev” ve Yunus Arslan’ın “Bir Türk evinde yaşamak ister misiniz?” yazısı oluyor. Ayrıca dosyada Yunus Arslan ve Nazlı Nur Baykan’ın hazırladığı “Dünyanın en güzel ve en sıra dışı evleri” başlıklı bir hareketli sayfa yer alıyor.
 
Dosyada İbrahim Yerlikaya, Mehmet Dilbaz ve Halit Develioğlu ile “Gönüllü türbe kaşifliği kaybolan tarihin peşinde” başlığıyla başta türbeler olmak üzere kayıp ve meçhul tarihi eserleri aslı̇ kimliklerine ve hayatımıza kazandırmaya gayret gösterdikleri projeyi konuştuğumuz söyleşi gerçekleştirdik. 3 Soru 3 Cevap bölümünde bu ay Kanun sanatçısı Farah Fersi sorularımızı yanıtlıyor. Birol Biçer’in “Dünyadan Portreler” ve “Dünyadan Haberler” kısmı ile zenginleştirilen dergide Çocuklarla Koşan Kadınlar köşesine bu ay “Evi yuva yapan bir masa etrafında ailece yenilen yemektir” başlığıyla Mutfak Atölyesi’nin kurucusu, şefi ve eğitmeni Kevser Aydoğdu konuk oluyor. Dergide yer alan diğer makaleler ise Enis Doko’nun “Koronavirüs salgını sonrası dünya”, Haşim Şahin’in  “Geçmişin salgınları ve dini tedbirler” ve Sena Subaşı’nın “Küresel salgının getirdikleri” yazısı oluyor.

Liste Fiyatı: 7,00
Yayın Tarihi: 30.04.2020
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 31 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 5,32
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/lacivert-yasam-kulturu-dergisi-sayi-68-mayis-2020/540280.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11216352/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner