banner
Liberalizmin Keşfi & Avrupa Düşünce Tarihinde Bir Cevelan

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu e-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz. E-Kitap Uygulamasını İncele
icon-unlink
Hemen Oku

Liberalizmin Keşfi Avrupa Düşünce Tarihinde Bir Cevelan

Pierre Manent

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu E-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz.

Hemen İncele

Liberalizmin Keşfi Avrupa Düşünce Tarihinde Bir Cevelan

Pierre Manent bu kitabında liberalizmle çatışan toplumsal gerilimleri aydınlatarak modern liberal demokrasilerde yaşayan bizlerin içerisinde bulunduğu durumun resmini çıkarıyor. 

Manent’e göre modern toplumun kökenlerini, sekülerizmini, bireyciliğini ve “hak” mefhumuna yaklaşımını kavramanın yolu liberalizmini anlamaktan geçiyor. Ahlaken tarafsız demokratik yönetimin daha ileri amaçlara yönelmede yetersiz kalmasının, politikanın daha yüksek bir amaca hizmet etmediğini savunan liberal duruştan kaynaklandığını tartışan Manent, bu kitapta yer alan 10 denemede liberal düşüncenin gelişimini tek bir tema etrafında, “Avrupa’nın gelişiminin anahtarı” tabir ettiği “Tanrıbilimsel-siyasal yöntemin düşüşü” etrafında inceliyor. 
Liberalizmin kökenlerinin peşine düşen bu denemeler, gündelik hayat ile onu tahakkümü altına alan Katolik kilisesini ayırmaya çalışırken siyasetin kozmolojik kavramlarla bağını koparan Machiavelli’ye kadar iz sürüyor. Manent'in Locke, Hobbes, Rousseau, Guizot ve Constant'a ilişkin analizlerinde gösterdiği gibi, Machiavelli’den sonra, benliğin sınırları dışında hiçbir hedefi olmayan bir birey ve bireylerin birbirlerine tahakküm etmesini engellemekten başka amacı olmayan bir devlet anlayışı gelmiştir. Böyle bir siyasi düzenlemenin hem olumlu hem de olumsuz etkilerini tartan Manent, neticede günümüzün temel siyasi meseleleri hakkında önemli sorular ortaya koyuyor, örneğin bireysel haklar ile siyasi örgütlenmenin taleplerinin uzlaştırılabilme ihtimali ya da dinen tarafsız ama genel ahlak konusunda taraflı bir yönetim biçiminin arzu edilebilir olup olmadığı soruları.
 

Liste Fiyatı: 86,00
Çevirmen: Barış Şannan
Editor: Abdulkadir Annak
Yayın Tarihi: 12.01.2023
Orijinal Adı: Histoire intellectuelle du libéralisme
ISBN: 9786257513746
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12.5 x 205 cm

Bu üründen 56 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
67,08

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 96

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 63,73
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/liberalizmin-kesfi-avrupa-dusunce-tarihinde-bir-cevelan/637863.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11657157/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner