banner
Makarios & Kıbrıs’ın İlk Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios’un Yaşam Öyküsü

Makarios Kıbrıs’ın İlk Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios’un Yaşam Öyküsü

Makarios, ismi Kıbrıs adasının tarihine derinden iz bırakan kişilerin başında gelir.  Bugün adına Kıbrıs sorunu denilen uluslararası düğümün en keskin sürecine Makarios damgasını vurmuştur.1950’li yıllarda dinsel bir otorite olarak boy gösterdiği siyaset sahnesini 1970’li yılların ikinci yarısında hem dini hem de siyasi liderliğini keskinleştirmiş olarak terk ettiğinde Kıbrıs tarihinde de önemli bir dönem sona ermiş oldu.
Makarios, Kıbrıs Ortodoks  Kilisesi’nin başpiskoposuydu; Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk ve tartışmasız cumhurbaşkanıydı;  EOKA’nın kurucusu ve siyasi lideriydi; uluslararası alanda Bağlantısız Ülkeler arasında büyük  bir prestije sahipti… EOKA Enosis için mücadele ederken başında Makarios vardı. 1968 yılında Enosisçiler karşısında “Bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti” sloganıyla seçime giren de Makarios’tu. Dinsel ve politik ideolojisi gereği komünizmin baş düşmanıydı. Ancak gerek AKEL ile olan ilişkisi gerekse de uluslararası siyasetteki konumlanışı nedeniyle “Kızıl Papaz” adıyla çağrılan da Makarios’tu.
Elinizdeki kitap, siyasal ve dini görüşleriyle sadece Kıbrıs tarihine değil uluslararası politikaya da damgasını vurmuş bu karizmatik karakterin; keçi çobanlığı yaptığı günlerden başlayarak Kıbrıslı Elenlerin tartışmasız lideri olarak ölümüne dek yaşamının izini sürüyor. Hırsları, arzuları, korkuları ve yanlışlarıyla, etten ve kemikten bir insan olarak Makarios’u tanımak isteyenlere.

Liste Fiyatı: 350,00
Çevirmen: A. Önder Seçkin
Yayın Tarihi: 27.02.2019
ISBN: 9786054979998
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 320
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 14 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 245,70
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/makarios-kibrisin-ilk-cumhurbaskani-baspiskopos-makariosun-yasam-oykusu/495030.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:8196415/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner