banner
Medeniyet Dönüşümü & Uluslararası Düzen Bunalımı ve İslam Dünyası

Medeniyet Dönüşümü Uluslararası Düzen Bunalımı ve İslam Dünyası

Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle birlikte en ideal siyasi düzene ulaşıldığı iddiasında bulunan Tarihin Sonu tezinin ana önermelerine karşı kaleme alınan bu eserin temel tezi şudur: Soğuk Savaş’ı nihayete erdiren süreç Tarihin Sonu değil, modernite ile birlikte gelen varlık, bilgi ve değer sistemlerini kökten etkileyen ve değiştiren kapsamlı bir medeniyet dönüşümüdür.
 
Soğuk Savaş’ın bitişiyle küresel alanda daha durağan bir düzen döneminin başladığı iddiasına karşı medeniyet dönüşümünün getirdiği meydan okumaların yoğunlaştığı dönemlerde tarihin hızının yavaşlamak yerine artacağı öngörüsünde bulunan yazar, uluslararası sistemin seyri ile ilgili bir gelecek perspektifi sunmuştur. Bu eserin yazılmasından bu yana yaşanan gelişmeler eserin ana tezini teyit eder mahiyettedir.
 
Bu çerçevede, kendisi de kapsamlı bir medeniyet dönüşümü sürecinden geçen İslam medeniyetinin hem yaşanan küresel medeniyet bunalımına güçlü ben-idraki ile bir alternatif oluşturmak hem de ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde meydan okumalarla yüzleşmek zorunda olduğu vurgulanmaktadır.
 
Bugün Müslüman toplumların aydınları ve siyaset yapımcıları bu yüzleşmeyi düşünce özgürlüğü içerisinde rasyonel ve samimi bir şekilde gerçekleştirmekle sorumludurlar. Elinizdeki eser böylesi bir yüzleşmeyi yapabilmek amacıyla daha Soğuk Savaş’ın ilk yıllarında kaleme alınmıştı. Şimdi Türkçe olarak yayınlanan bu eserin, son çeyrek asırda zarureti daha da belirginleşen böylesi bir yüzleşmeye katkıda bulunacağını ümit ediyoruz.

Liste Fiyatı: 252,00
Yayın Tarihi: 13.08.2018
ISBN: 9786059125864
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 365 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
173,25

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 90

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 159,39
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/medeniyet-donusumu-uluslararasi-duzen-bunalimi-ve-islam-dunyasi-/471295.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:6727672/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner