banner
Medeniyetler Çatışması ve Samuel P. Huntington

Medeniyetler Çatışması ve Samuel P. Huntington

1648’ de imzalanan ve modern uluslararası sistemin başlangıcı olarak kabul edilen Vestfalya Barışı’ndan itibaren sırasıyla krallar, uluslar ve ideolojiler arasında meydana gelen mücadeleler; uluslararası politikanın odak noktası haline gelmiştir. Bütün bu mücadelelerin ardından; şimdi sıra medeniyetler arasındaki mücadeleye gelmiştir. Huntington’a göre, demokratik Batı ile komünist Doğu’nun siyasi çatışması olarak nitelenen Soğuk Savaş’tan sonraki dönemde sorunların ve çatışmaların temel kaynağı ideoloji ve siyasi görüşler değil; din ve kültürdeki farklılıklar oluşturacaktır.
 
Medeniyetler Çatışması tezine göre Soğuk Savaş sonrası dünyada çatışması en muhtemel olan iki medeniyet; askeri ve ekonomik anlamda diğerlerinden daha üstün olduğuy kabul gören Batı medeniyeti ile onun askeri üstünlüğüne meydan okumak için işbirliği yapması ihtimal dahilinde olan Konfüçyüs ve İslam medeniyetleridir.
 
Murat Yılmaz’ın hazırladığı elinizdeki derleme, Huntington’un tezini ayrıntılarıyla açıkladığı bir makale ve üç mülakatının yanı sıra, bu öneriyi birçok bakımdan enine boyuna tartışan ve önemli eleştiriler getiren yazılardan oluşmaktadır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 50,00
Derleyici: Murat Yılmaz
Yayın Tarihi: 26.10.2020
ISBN: 9789757726357
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 672
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14.5 x 23.5 cm

Bu üründen 3.553 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/medeniyetler-catismasi-ve-samuel-p-huntington-/28254.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11299867/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner