banner
Mevlevilik ve Musiki & Er-Risaletü't Tenzihiyye Fi Şe'ni'l-Mevleviye

Mevlevilik ve Musiki Er-Risaletü't Tenzihiyye Fi Şe'ni'l-Mevleviye

İslam'da müzik konusu yüzyıllar boyu İslam Alimleri arasında tartışılan bir konudur. İslam ve müzik konusunda kısa, tatmin edici ve sağlam bilgiler veren bu eser, her yönüyle mükemmel bir alim, iyi bir rehber ve İslam'ı bütün incelikleriyle bilen ve yaşayan bir mütasavvıftır.

Ankaravi yaklaşık olarak XVI. Yüzyılın ikinci yarısında, yaşamış, Türkçe, Arapça ve Farsça dillerinde çok değerli eserler bırakmıştır. Mesnevi'yi şerh etmiş olması sebebiyle Hz. Şarih unvanını almış, Tasavvuf, Tevsir, Hadis gibi dini ilimler alanında olduğu gibi, Musiki sahasında da farklı eserler vermiştir.

Er-Risaletü2t-Tenzihiyye fi Şe'ni'l-Mevleviyye onun İslam ve Musiki Konusunda yazdığı önemli eserlerden birisidir. Eser el yazması ve eksiksiz tek nüsha olarak bilinmektedir.
Orjinali Arapça olup, müzik dinlemek, enstürman çalıp söylemek bu sanatı yapmanın hükmü konusunda zengin kaynaklarla desteklenmiş bilgiler veren son derce önemli bir çalışmadır.

Liste Fiyatı: 150,00
Yayın Tarihi: 28.08.2009
ISBN: 9786054074211
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 238
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 192 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mevlevilik-ve-musiki-errisaletut-tenzihiyye-fi-senilmevleviye/136441.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:167477/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner