banner
Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri (6 Cilt+İthal) / Kur'anı Kerim'in Hadislerle Tefsiri

Muhtasar İbn-i Kesir Tefsiri (6 Cilt+İthal) / Kur'anı Kerim'in Hadislerle Tefsiri

Uzun zamandan beri tefsir kitablarını okuyup inceliyor,bunlardan kimini çok uzun ,kimini de çok kısa buluyordum.
Uzun kur'an tefsirini okuyup bitirmek her okuyucu için kolay olmyacağını, çok kısa olanın da müfessirini işaret etmek istediği her şeyi içine alamıyacağını görüyordum.
Kureyş asıllı, Şam'lı büyük İmam hafız imadü'd-Din Ebu'l-Fida İbn Kesir'in (ölm.H.774), Kur'an-ı Kerim tefsirinin ise bilgi dolu sağlam bir kitab olduğunu görmüştüm. Onda dirayet ve rivayet,ayetle diğer benzeri ayetlere delil getirmek ayetle ilgili hadisi şahid göstermek nüzul sebebleri ve siret, imamlardan rivayetler hadislerin tahric adilmesi ve senedlerinin zikredilmesi, kısacası ilmi ve beyani kuvvetten Allah'ın bu büyük alime ihsan ettiği ve nesiller boyunca islam ümmetinin okuması için tefsirine koymasını uygun bulduğu daha başka faydalı bilgiler vardır. Allah'ın ihsan ettiği şeylerden biri de, bu tefsire bir fetih (başarı ve üstünlük) vermesi onun, gönüllere sevdirilmesi, fikirlere yakın, ibaresi kolay maksadı açık seçik ve hedefleri besbelli olmasıdır.
Bu tefsir sana ma'nayı en kolay lafızlarla açıklar. Onu okurken sen kendini sanki,düşüncene uygun, aklına yatkın bir hikaye (kıssa) okuyormuş sanırsın. Bu tefsiri okuduğun zaman, seni, ayetten onun ma'nasına, ma'nadan da ilgili hadis-i Şerife götürür ondan emre, ondan hükme, ondan sonra da seni hikmete ulaştırır. Böylece sen, onun içinde, birinci, ikinci, ve üçüncü asırların en hayırlı insanlarıyla beraber kalıcı bir nimet içinde yaşarsın.

Liste Fiyatı: 270,00
Çevirmen: Arif Erkan
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 3350
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 17.5 x 24.5 cm

Bu üründen 205 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/muhtasar-ibni-kesir-tefsiri-6-ciltithal-kurani-kerimin-hadislerle-tefsiri/99301.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:287298/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner