banner
Nefesin Muhteşem Gücü & Aşk Neşe ve Sağlık İçin

Nefesin Muhteşem Gücü Aşk Neşe ve Sağlık İçin

Nefes almak hepimizin yaptığı ve hepimizin doğal karşıladığı bir şeydir. Yaşamanın temel gerekliliğidir ama yine de benim gözlemlerime göre çoğumuz son derece sığ bir şekilde nefes alıp veriyoruz, bu yüzden hayattan aldığımız zevk de aynı derecede sığ kalıyor. Biz hayatta birçok şey öğreniyoruz ama tatmin edici bir yaşam sürmek için gereken nefes alma sanatını öğrenmiyoruz.

Benim çabam insanların bilinçli, derin nefes almanın önemini anlamalarına yardımcı olmak. Doğru şekilde nefes almak tüm yaşam deneyiminizi değiştirir. "Doğru nefes alma" derken ne demek istiyorum? Nefes alıp vermemize farkındalık kattığımızda nefes alma ve daha doğal ve yoğun bir şekilde yaşama isteğini uyandırırız. Hem sağlıklı rahatlama hem de şimdiye kadar bilinmeyen bir yaratıcılık boyutlarına giden kapıları açan bir nefesi tecrübe ederiz.

Her tarafta modern yaşamın mücadelelerinin verdiği stresle nefesini tutan insanlar görüyorum. Kronik bir şekilde stresli olduğumuz için nefesimiz boğulmuş durumdadır ve kendimizi günlük hayatın işleri arasında kapana kısılmış gibi hissederiz. Bazen, sezgisel bir şekilde ve tüm iyi niyetlerimizle bu stresi spor aktiviteleri ile azaltmanın yollarını bulmaya çalışırız. Nefesimizi kilitlerden kurtarmayı ve daha özgür hissetmeyi arzularız. Ama nefes alıp verme düzenimiz hakkında daha derin bir anlayış olmadığında sığ nefes almaya geri dönme eğilimi gösteririz. Koşu gibi bir egzersizde nefesimizi bir anlığına açabilsek de sonra tekrar takılıp kalır. Bizler ne yazık ki güçlü duygularımızı bastırmamız gerektiğini öğrendik ve bunu ancak nefesimizi bloke ederek yapabiliriz.

Bastırmalarımızın işe yaraması için sığ şekilde nefes alıp vermeye ihtiyacımız var. Bunun bir sonucu olarak daha derin nefeslerle yaşam enerjimizin "pillerini" yeniden şarj etmemiz mümkün olmaz.

Bunun sonucunda biz enerji kaçağımızı irade gücü ile kapatmaya başlarız. Bunu yaptığımızı bile fark etmeden kendimizi tüketmeye başlarız. Bunu bir gün bedenimiz ve zihnimiz yıkılana, hayatımız tüm renklerini ve yaratıcılığını yitirmeye başlayana kadar sürdürürüz. Bir hiperaktivite ve huzursuzluk çemberine takılıp kalır, gevşeme, iç huzuru ve gençleştirici bir uyku gibi güçlü duygulardan mahrum oluruz.

Yukarıda doğru nefes almanın bazı temel yararlarını ifade ettim: Gevşeme, beslenme, yaratıcılık, sakinlik, bağlantılılık ve daha güçlü bir seviyede yaşamak. Bu küçük kitapta bunları ve derin nefes almanın diğer yararlarını derinlemesine ele alacak ve doğru şekilde nefes almayı anımsamanın yollarını öğreteceğim.

Liste Fiyatı: 22,00
Çevirmen: Feride Nagehan Öztürk
Yayın Tarihi: 13.04.2009
ISBN: 9789758817528
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 151
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 29 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/nefesin-muhtesem-gucu-ask-nese-ve-saglik-icin/128747.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:118219/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner