banner
Nilüfer & Beyaz Adam Öncesinde Bir Kızılderili Kızının Öyküsü

Nilüfer Beyaz Adam Öncesinde Bir Kızılderili Kızının Öyküsü

“On dokuzuncu yüzyılda, beyazların ovalara yerleşmesinden önceki dönemde, bir Dakota (Siu) kadınının yaşamının roman formatında muhteşem bir anlatımı... Bilimsel yaklaşımla kurgunun birleşiminin kasıntıdan uzak bir örneği.”

Kirkus Reviews

“Bu roman, saygın bir edebi eser olmasının yanı sıra, yazarın Dakota metinlerine olan geniş ve derin hâkimiyeti sayesinde aynı zamanda tarihi yeniden canlandırma üzerine önemli bir deneme.”

World Literature Today.

Nilüfer, Kızılderili kültürünü içeriden tanıyan birinin eseri. Dakota etnografyası üzerine verdiği bilgiler nedeniyle bu kitabı harika bir eser olarak değerlendiriyorum. Dakota halkının günlük yaşamları gayet sevecen ayrıntılarla sunulmuş.”

Arnold Krupat, Nation.

“Deloria, on dokuzuncu yüzyıl başlarında ovalarda yaşayan yerli halkın çevresinde kurulu bu romanda, evrensel gerçeklerden söz ediyor. Öykünün kadın bakışıyla anlatımı dâhice.”

Journal of the West.

Önde gelen bir Yankton Siu ailesinin çocuğu olarak Ella Cara Deloria, 1889 yılında Yankton Kızılderili Bölgesi'nde doğdu ve çocukluğunu Standing Rock Kızılderili Bölgesi’nde geçirdi. Columbia Üniversitesi’nde Franz Boas’ın yanında çalışmaya başlaması, onun üç kitap ve çok sayıda makale yazmasıyla sonuçlandı. Nilüfer, bir eğitimci, antropolog, etnograf ve dilbilimci olan Deloria'nın, önemli bir romancı olduğunu da kanıtlıyor.

Liste Fiyatı: 195,00
Çevirmen: Cemil Büyükutku
Yayın Tarihi: 19.05.2011
ISBN: 9789755336824
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 364
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 64 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 148,30
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/nilufer-beyaz-adam-oncesinde-bir-kizilderili-kizinin-oykusu/255938.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:197942/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner