banner
Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Şubat-Mart 2012 Sayı:32

Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Şubat-Mart 2012 Sayı:32

Resmi listeye gerçek bir seçenek
Ekrem Işın: “Güncel olan akademik moda, edebiyatçıyı edebiyattan kovmuştur.”
J.L. Borges’te Hiper-metin ve G.G. Marquez’in Yüzyıllık Yalnızlık’ı...
Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının altıncısının sonuçlarını Şubat-Mart, 32. sayısında açıkladı. Konusu 100 Temel Eser olarak belirlenen Notos’un 32. sayısındaki soruşturma, 192 kişinin yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor. Notos, dergicilik görevlerinden biri olarak gördüğü ve her yıl bir kez yaptığı bu geleneksel soruşturmalarıyla edebiyat dünyamıza nitelikli veriler kazandırmayı amaçlıyor. Gelecekte bu listelere dönüp bakanlar, geçmişin kültürünün ayak izlerini görecektir. Bu liste, öğretmenlerin, öğrencilerin, genç ve yetişkin okurların, araştırmacıların dönüp bakabileceği, kendilerine göre değiştirip yararlanabileceği bir liste olarak çıktıysa ortaya, yararlı bir sonuç alınmış demektir.
Notos’un bu sayısında edebiyatla gündelik hayatı, tarihle sanatı bir arada düşünmeyi seçen bir “edebiyat adamı” Ekrem Işın ile yapılmış söyleşi de var. Ekrem Işın modernleşme serüveni, gündelik hayatla edebiyatın temas noktaları, postmodernist refleksler üstüne konuşuyor.
Notos’un sürekli yazarlarından Enis Batur “İstek ve Sıra”da kendi yazma serüvenini inceliyor, Suzan Samancı da okurlar ve yazar adayları için “okunması zorunlu kitaplar”ı seçti.

Liste Fiyatı: 9,90
Yayın Tarihi: 01.02.2012
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 144
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 19.5 x 27 cm

Bu üründen 60 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/notos-oyku-iki-aylik-edebiyat-dergisi-subatmart-2012-sayi32/389636.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1150911/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner