banner
Putin & Yüzü Olmayan Adam

Putin Yüzü Olmayan Adam

1999 yılında, Boris Yeltsin’in etrafını çevreleyen “Aile”, sağlığı kötüye giden ve gitgide popülaritesini kaybeden devlet başkanına bir halef aramaya koyuldu.

Hükümet kademelerinde ya da idarede çok az tecrübesi olan Putin –geçmişte sadece St. Petersburg Belediye Başkan Yardımcılığı ve kısa süreliğine gizli polis direktörlüğü yapmıştı– yine de mükemmel bir seçenek olarak öne çıkıyordu: Yeltsin ve arkadaşlarının kendi suretlerinde yoğurabilecekleri “yüzü olmayan” bir canlı.

Putin’e karasevdayla bağlanan Batı ve Rusya, çiçeği burnunda devlet başkanında rüyalarının ilerici liderini görmekte kararlıydı – hatta Putin o merhametsiz iş bitiriciliği ile ülkenin medyasını hallaç pamuğu gibi atar, işadamlarının elindeki güç ve zenginliği çekip alır ve demokrasinin kırılgan mekanizmalarını paramparça ederken bile…

Birkaç yıl içerisinde, Putin’in sahip olmak istediği mutlak iktidarın önündeki her türlü engel kaldırılmış, muhalif sesler susturulmuş, siyasi rakipler ya sürgüne ya da mezara gönderilmişti.

Bu tarihi dönemi ilk elden tecrübe etmiş bir gazeteci olan Masha Gessen, hikâyeyi şu anki huzursuzluk ve belirsizlik dönemine kadar getirip önümüze koyuyor. Putin’in yükseliş ve iktidar dönemine dair büyüleyici anlatımı, bu alanda bir klasik olmaya aday.

Liste Fiyatı: 27,50
Çevirmen: Gözde Soykan
Yayın Tarihi: 14.01.2015
ISBN: 9789944829601
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 440
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 285 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/putin-yuzu-olmayan-adam/358796.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:998475/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner