Q Bebek Dil Gelişim Kartlarım

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
banner
Dil gelişimi; seslerin, kelimelerin, sayıların, sembollerin kazanılması, saklanması ve dilin kurallarına uygun olarak kullanılmasını içeren bir süreçtir. Dil gelişimi, doğumdan itibaren başlar ve yaşam boyu devam eder. Dil bilimciler ve eğitimciler, son yıllarda yapılan çalışmalara dayanarak “Dilin kazanılmasında, insanın doğuştan getirdiği bilişsel kapasitesi etkindir ve bu kapasite çevre yaşantıları ve yapılan dil gelişim çalışmaları  ile geliştirilmektedir.” görüşünde birleşmektedir.
Bebekler, 18. aydan itibaren sözcüklerin birbiriyle olan ilişkilerini anlayarak onları yan yana getirerek farklı anlamları ifade etmeye başlar.İki kelimenin birleşmesinden oluşan konuşma tarzı, gelişme gösterirken çocuk, kelimeleri yanyana getirerek kendi ana dilinin gramer yapısını öğrenmeye başlar. 18. Ayın sonunda Telgrafik konuşmadan sözcüklü ifadeler dönemine de geçiş yapar.
24. aydan sonra bebekler 3-4 kelimeyi bir araya getirerek tek bir düşünceyi bütün olarak ifade eder. Çocuk; mantıklı, anlamlı ve yerinde cümleler yapar. Küçük emirleri yerine getiren çocuk, basit soruları cevaplandırır.
Bütün bunlar, çocuğun konuşmaları kavradığını gösterir. Yeni sözcükler öğrenen çocuğun sözcük hazinesi gelişerek sözel iletişimi artar.
Dil gelişiminde, seslerin farklı şekillerde duyulması ve dilin kullanılmasına yönelik alternatif çalışmalar büyük önem taşımaktadır.
Günümüz koşullarında ve özellikle ekran bağımlılığı nedeni ile  bebeklerimiz ve çocuklarımızın dil gelişimlerinin 3 yaşına kadar tamamlanmadığı görülmektedir.Bu süreçte özel olarak hazırladığımız Q Bebek Dil Gelişim Kartlarım  ile 18 ay ve üstü tek veya daha fazla sözcük kullanabilen bebek ve çocukların dil ve konuşma becerilerinin geliştirilip arttırılması ve sürdürülmesi amaçlanmıştır.
Setimiz içerisinde bebek ve çocuklarımızın temel becerileri ve sosyal yaşantısına yönelik özel olarak  seçilmiş  48 adet kavram ve eylem cümle kalıbında verilmiş, belirlenen kavram ve eylemler 3 kartla resmedilmiştir.
Bebeğinize setimizde verilen cümle yapılarına uygun kartların gösterilmesi ve cümlelerin tekrarlanması ile yapılan çalışmalarla , öncelikle dil gelişimi ayrıca olayların sebep-sonuç ilişkisini, önce-sonra ve diğer ileri düzeydeki kavramları öğrenmesi sağlanır.Böylece bebeğinizin hem dil becerileri, hem de görsel işitsel algısının geliştirilmesi sağlanacaktır.

Liste Fiyatı: 69,00
Yayın Tarihi: 01.01.2015
Barkod: 8680902003082
Boyut: 10 x 20 cm
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/urun/q-bebek-dil-gelisim-kartlarim/391530.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11283765/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
banner
loading
banner
banner