banner
Risale-i Nur Müellifi Said Nur & Hayatı-Eserleri-Mesleği

Risale-i Nur Müellifi Said Nur Hayatı-Eserleri-Mesleği

Üstad’la tanışmamız kırk seneyi geçti. O zamanlar hemen her gün idarehaneye gelir; Âkif’ler [Mehmed Âkif], Naîm’ler [Babanzâde Ahmed Naîm], Ferid’ler [Ömer Ferid Kam], İzmirli’lerle [İzmirli İsmail Hakkı] birlikte saatlerce tatlı tatlı musahabelerde bulunurduk. Üstad, kendine mahsus şîvesiyle yüksek ilmî meselelerden konuşur, onun konuşmasındaki celâdet ve şehamet bizi de heyecanlandırırdı. Harikulâde fıtrî bir zekâ, İlâhî bir mevhibe. En mu’dil meselelerde, zekâsının kudret ve azameti kendisini gösterir. Daima işleyen ve düşünen bir kafa. Nakillerle pek meşgul değil. Onun rehberi yalnız Kur’an. Bütün feyiz ve zekâ kaynağı bu. Bütün o lem’alar, doğrudan doğruya bu kaynaktan nebeân ediyor. Bir müctehid, bir imam kadar rey sahibi. Kalbi bir Sahâbî kadar imanla dolu. Ruhunda, Ömer’in şehameti var. Yirminci asırda Devr-i Saadet’i nefsinde yaşatan bir mü’min, bütün hedefi iman ve Kur’an.
Eşref Edib

“Eşref Edib, kırk seneden beri iman hizmetinde benim arkadaşım ve Sebilürreşad’da makale yazan ve şimdi vefat eden çok kıymetli kardeşlerimin mümessili ve hakikî İslâmiyet mücahidlerinden bir kardeşimdir. Ve Nur’un bir hâmisidir. Ben vefat etsem de Eşref Edib’in Nurcular içinde bulunmasıyla büyük bir teselli buluyorum…”

Bediüzzaman Said Nursî,
Emirdağı Lâhikası, c. II, s. 35-36.

Liste Fiyatı: 180,00
Yayın Tarihi: 04.04.2011
ISBN: 9789754735062
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 398 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
118,80

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 66

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 112,86
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/risalei-nur-muellifi-said-nur-hayatieserlerimeslegi/253320.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:14297/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner