banner
Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı:135 Temmuz - Ağustos 2013

Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı:135 Temmuz - Ağustos 2013

Sanat Dünyamız, 84. Sayısını (2002, Yaz) Fotoğraf’a ayırmış ve “Fotoğraf Nerede Biter?” başlığıyla kapsamlı bir dosya sunmuştu. Dergi, 135. sayısında tekrar Fotoğraf konusunu ele aldı; bu sefer Türkiye’den üretime odaklandı. Editör Mine Haydaroğlu’nun davetiyle üç genç isim bu sayıya eş-editör olarak katıldı. Merve Ünsal Şener Soysal ve Tevfik Çağrı Dural Mine Haydaroğlu ile birlikte çalıştılar ve “Fotoğraf Nerede Biter? 0.2” dosyasını hazırladılar.
Sayı Gezi Parkı direnişinin hemen öncesinde hazırlanmıştı, ama birkaç son dakika eklemeleriyle Direnişin etkileri, önemi dergiye de yansıtıldı.

İstanbul Modern Fotoğraf Bölümü yöneticisi Sena Çakırkaya, gündelik ve özel hayatla ilgili fotoğraf üreten sanatçıların yaklaşımlarını birkaç örnek üzerinden inceledi.

Sanatçı ve Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi Aslı Narin metninde çok katmanlı görüntü üretimini açıkladı.

Sanatçı/küratör Borga Kantürk sanatçılarla birlikte gerçekleştirilen bir okuma ve yorumlama çalışmasını bu sayıya aktardı; günümüz sanatında fotoğrafın bilgi ve hafıza değeri açısından sanatçı tarafından kullanım metotlarını inceledi.

Fotoğraf özel sayısının eşeditörlerinden Şener Soysal “Yeni Nesil Üretim, Yeni Nesil Paylaşım, Yeni Nesil Tüketim” başlıklı metninde dijital fotoğrafçılığın anlamları ve etkileri üzerine yazdı. Metne eşlik eden, temsili kare kodların işaret ettiği görseller mobil cihazlara kare kod okuyucu (qr code reader) yüklenerek görülebilir ya da metnin sonundaki linklerden bulunabilir.

Fotoğrafçılık ve küratörlük eğitimini Avusturalya’da tamamlayan ve Türkiye’de çalışan Yavuz Erkan “Türkiye’deki Çağdaş Fotoğraf Sanatına Yakın Menzile Girmeden Uzak Diyarlardan Bakmak” başlıklı metninde Türkiye çağdaş sanat fotoğrafı, estetik algıda değişim, fotoğraflarla kent temsili gibi konuları tartıştı.

Fotokitap konusu üzerinde, Empire Project’te Frederic Lezmi ile yapılan atölye ve serginin ardından, İstanbul’da yaşayan sanat tarihçisi Anna Zizslperger fotokitap konusunu ve çalışmanın çeşitli safhalarını anlattı.

Bu sayının eşeditörlerinden, sanatçı/araştırmacı/yazar Merve Ünsal, son yıllarda adından çokca ettiren sanatçı Ali Taptık’ın işleri üzerine bir okuma gerçekleştirdi.

Sanatçılar Özgür Atlagan, Zeynep Beler, Cemil Batur Gökçeer, Fatma Belkıs & Onur Gökmen ve Müge Yılmaz gündelik imgeler üzerinden bir foto deneme oluşturdular. Bu denemenin arka planındaki düşünceleri ve yaklaşımı Özgür Atlagan “Baypas” başlıklı metninde anlattı.

Uzun yıllardır kolektif yapılanmalarından içinden üreten sanatçı Sevim Sancaktar fotoğraf kolektifleri üzerine araştırmalarını ve düşüncelerini “Birlikte Hareket Etmek” başlıklı yazısında bir araya getirdi.

Liste Fiyatı: 14,85
Yayın Tarihi: 19.07.2013
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 22 x 28 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sanat-dunyamiz-iki-aylik-kultur-ve-sanat-dergisi-sayi135-temmuz-agustos-2013/311793.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:259520/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner