banner
Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı:140 Mayıs-Haziran 2014

Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı:140 Mayıs-Haziran 2014

Derginin editörü Mine Haydaroğlu ve bu sayıdaki “Dünden Bugüne Sürrealizm” dosyasının eş editörü Necmi Sönmez şunları yazdılar:
Mine Haydaroğlu: “Sürrealist sanat, edebiyatla içiçe geçebilmiş, psikolojiye yepyeni kapılar açmış, bilinçaltının her tür dışavurumuyla felsefenin sınırlarını zorlamış bir yaklaşım, uğraş ve üretim. Salvador Dali gibi çok tanıdık isimler nedeniyle aşırı popülerleşmiş, biraz magazinleşmiş görülebilir; ama dünden bugüne en etkili sanat akımlarından biri olması için sağlam nedenleri var. Öncelikle bir döneme ait değil aslında; 20. yüzyıl kadar 14. yüzyılda da sürrealist eserler yapılmış. İnsanın bünyesinde ezelden var olan özelliklere dokunan bir sanat. 1920’li yıllarda Sürrealizm adını alması, kavramsallaştırılması, şiirden sinemaya, resimden fotoğrafa pek çok medium’da üretilmesi hem zihinsel hem duyusal açıdan dolu, uyarıcı ve doyurucu olmasından kaynaklanıyor.”
Necmi Sönmez: “Sonuçta manifestosu ve temel kaynakları bile özgün yayımlanışından ancak elli yıl sonra Türkçeye kazandırılan Gerçeküstücülük ülkemizde derinlemesine ele alınamamış kültürel bir olgudur. Bu çerçevede hazırladığımız dosyada yolumuz ister istemez daha önce yayımlanmış kitapların aydınlattığı sokaklardan geçti. Bulanık bir belleğin arka sokaklarında gezinirken karşımıza ana caddeler, bulvarlar çıkmadı nedense. Oysa Gerçeküstücülük dün de, bugün de farklı yaratı alanlarında derin izler bıraktı, bırakmaya devam ediyor ve yakın gelecekte de etkisini duyumsatacak.”
Not: “Dünden Bugüne Sürrealizm” dosyası Sanat Dünyamız’ın 141. Sayısında da devam edecek.

Liste Fiyatı: 14,85
Yayın Tarihi: 16.05.2014
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 140
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 22 x 28 cm

İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sanat-dunyamiz-iki-aylik-kultur-ve-sanat-dergisi-sayi140-mayishaziran-2014/339640.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:204830/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner