banner
Sayı:251 Kasım 2017 Hece Aylık Edebiyat Dergisi Dosya: Alaeddin Özdenören

Sayı:251 Kasım 2017 Hece Aylık Edebiyat Dergisi Dosya: Alaeddin Özdenören

Rasim Özdenören’in önyazısı ile açılan Hece dergisinde bu ay “Alaeddin Özdenören” dosyası var.
Hece şiirler Hüseyin Atlansoy’un “Ağza Alınmayacak Sözler”i şiire dönüştürmesiyle açılıyor. Cevdet Karal, Âtıf Bedir, Mehmet Aycı, İbrahim Yolalan, Şenol Korkut, Leyla Arsal şiirleri ile sürüyor. Hece dergisi genç şairlere verdiği yerle de tanınıyor. Başta Emre Yılmaz olmak üzere Burak Ş. Çelik, Semih Diri, Bahar Emre, Muhammed Enes Kala, Süleyman Sabri Genç, Mervan Söylemez, Ahmet Menteş, Kaan Eminoğlu, Mert Bayram, Emre Söylemez bu sayıda yer alan genç şairler.
Bu sayıdaki öyküler Hasibe Çerko ve Burak Çavuş’un yanı sıra Hece’de ilk kez öyküsüne yer verilen ve öyküsünü anlatmak için sözü aşka getiren bir öykücü: Serpil Güler’e ait.
Hece’nin 25 sayıdır sürdürdüğü Çeviri Sayfaları aşina olmadığımız esintilerle dolu: İran’ın önemli şairlerinden biri olan Ferîdûn Muşîrî’den güzel bir şiir Gökhan Çetinkaya çevirisiyle yer alırken bu sayfalarda, yönetmen olarak tanıdığımız Abbas Kiyarüstemi’nin Haikular’ını Mustafa Berkay Kara çevirdi. İbrahim Gül, Lord Byron’dan bir şiirle, Serpil Yıldırım, Celâl Âl-i Ahmed’den bir öyküyle sayıda yer aldılar.
Hece ekibi şair Alaeddin Özdenören’e tanık oluyor bu sayıda. Hayriye Ünal’ın eleştirel sunuşuyla açılan dosyada Cahit Koytak ve Yasin Koç şaire adadıkları şiirlerle yer alıyorlar. Laurent Mignon, Fransızcaya çevirerek Les Cahiers luxembourgeois dergisinde yayımladığı Uygun Değilim şiirinin tercümesiyle sayıda. Murat Kapkıner’in tanıklığı şairin insan yanını çok güzel vurguluyor. Özdenören’in şiirine Ali Haydar Haksal, Arif Ay, Mustafa Aydoğan, Bahar Emre yorum getirirken Âtıf Bedir şairin Maraş’ını anlattı. Alaeddin Özdenören şiirin yanı sıra nesir alanında da yetkin bir kalem. Bu dosyada şairin nesrine dair Rasim Özdenören ve Âlim Kahraman yazdı.
Hece’de ayın söyleşisini Semih Diri, Ali K. Metin ile Barbarlığın Şiiri üzerine yapmış. Yazarın Oyuncakları’na Ahmet İnam konuk olurken Hece sayfalarında Günler Ali Karaçalı’ya, Okuryazarın Notları İbrahim Demirci’ye, Portre Mehmet Aycı’ya, Hece Postası ise Yasin Koç’a tahsis edilmiş. Yasin Koç bölümünde dergiye gelen şiirlere yanıt yazıyor. Yine derginin sabit bölümlerinden biri olan Benim Filmlerim’de Zelkif Yıldırım bu ay yönetmen Wim Wenders’in çektiği, bitmiş bir evliliğin dramatik sonuçlarını konu eden Paris, Texas filmini çözümlerken Türk Sineması bölümünde Mücahit Gündoğdu aşk filmleri ekseninde Atıf Yılmaz’ı inceliyor.
Hece dikkate değer denemeler ve poetik yazılar yayımlamaya devam ediyor. Atakan Yavuz, Hasan Özlen, Ali Galip Yener ve Ömer Ayhan eleştiri sayfalarındaki keskin kalemler.
Hece’nin her sayısında dergi eleştirilerinin de yer aldığı Çeşitkenar’da bu sayı Ayşe Çelikkaya ile Yasin Koç tarafından yapılmış mini söyleşi okunabilir. Çeşitkenar’da yazılarıyla yer alan diğer imzalar ise şöyle: Cennet Arslan, Yunus Emre Altuntaş, Yusuf Turan Günaydın. Hece’nin Yeni Kitaplar kısmında İbrahim Eryiğit, Yaşar Can, Ahmet Belada imzaları var.

Liste Fiyatı: 150,00
Yayın Tarihi: 01.11.2017
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 25 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sayi251-kasim-2017-hece-aylik-edebiyat-dergisi-dosya-alaeddin-ozdenoren/440645.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4840708/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner