banner
Sayı:46 Temmuz 2015 İtibar Edebiyat ve Fikriyat Dergisi

Sayı:46 Temmuz 2015 İtibar Edebiyat ve Fikriyat Dergisi

İtibar’ın 46. sayısı olan Temmuz sayısında Arif Ay’la yapılan bir söyleşi ve Prof. Dr. Mustafa Kara’nın, aramızdan ayrılışının kırkıncı yılında Nurettin Topçu’nun muallimlik yönünü anlattığı yazısı öne çıkıyor.

İbrahim Tenekeci yönetiminde yayınlanan İtibar, her sayısında olduğu gibi Temmuz’da da usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Kâzım Berkay Özkardaş’ın “Bir Somun İsmail” şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları İbrahim Tenekeci’nin “Mamelek”, İsmail Kılıçarslan’ın “Ahwak” ve Ali Emre’nin “Tandır Kaynayınca” şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Murat Küçükçifci, Erdal Çakır, Enes Kılıç, Ali Oturaklı, Orhan Özekinci, Rabia Gelincik, Gökhan Ergür, Mehmet Aycı, Mehmet Narlı, Said Yavuz, Nadir Aşçı, Ömer Yalçınova, Raşit Ulaş, Nurcan Toprak, Ebru Tabiloğlu, Tuba Kaplan, Mustafa Burak Sezer, Merve Akbaydoğan, Kadir Korkut, Durmuş Ongun, Cengizhan Konuş, Ahmet Sarı, Zeynep Tuğçe Karadağ, Abdüssamed Bilgili ve Soner Karakuş.

Derginin Temmuz sayısının öykü sayfalarında ise Yıldız Ramazanoğlu’nun “Süslü”, Sibel Eraslan’ın “Li İlafi”, Muhsin Macit’in “Çeçen Kızı”, Rabia Macit’in “Bir Gün Bir Ömür” Betül Nurata’nın, “Söylesene, Nereye Gidiyorsun?”, İsmail Isparta’nın “Sırat-ı Müstakim” ve Aynur Dilber’in “Aynısı” öyküleri bulunuyor.

Arif Ay Söyleşisi ve Vefatının 40. Yılında Nurettin Topçu

İtibar’ın Temmuz sayısında, Kâzım Berkay Özkardaş, Arif Ay’la konuşmuş. Arif Ay, sanattan
tabiata kadar örnek almamız gereken sözler söylüyor: “Onurlu yaşamanın bir yönü de hakkını savunmaktır”. Bu sayının öne çıkan yazılarından biri de Prof. Dr. Mustafa Kara’nın, vefatının 40. yılında Nurettin Topçu’nun muallimlik yönüne dikkat çeken yazısı. Düzenli yazılarıyla her ay İtibar’da okuyucuyla buluşan Kemal Sayar “İnsandan İnsana Bir Yol Var” başlıklı yazısıyla Temmuz sayısında yer alıyor. Ali Görkem Userin “Edebiyatın Hayattan Kaçışı”, Cihan Aktaş “Orman Manzaralı Otel”, Necip Tosun “Fatma Barbarosoğlu: Ötekileştirilmiş Kadınlar”, Hüsrev Hatemi “Yunus Kâzim Köni’nin Şiir Kitabı: Ufuk Çizgisi”, Tarık Tufan “Susmaya Takati Kalmayan” başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Saadettin Acar, Ahmet Edip Başaran, Akif Hasan Kaya, Suavi Kemal Yazgıç, Mustafa Oral, Güven Adıgüzel, Müslim Coşkun ve Tuncay Kara kitap, gezi ve inceleme yazılarıyla İtibar’ın Temmuz sayısına katılan diğer isimler.

Liste Fiyatı: 9,90
Yayın Tarihi: 02.07.2015
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 60 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sayi46-temmuz-2015-itibar-edebiyat-ve-fikriyat-dergisi/371336.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1034237/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner