banner
Sayı:46-47 Ekim-Kasım 2000-Türk Öykücülüğü Özel Sayısı-Hece Aylık Edebiyat Dergisi (Ciltli)

Sayı:46-47 Ekim-Kasım 2000-Türk Öykücülüğü Özel Sayısı-Hece Aylık Edebiyat Dergisi (Ciltli)

Öykü özel sayımız beş ana bölümden oluşuyor.
I. Bölümde, iki ana yazı ile Türk öykücülüğünün başlangıcından günümüze dek serüveni, uğrak yerleri, genel hatları ve iç dinamikleri ele alındı. Öykümüzün temel sorunlarına, yönelişlerine, tarihsel köklerine, diğer edebi türlerle karşılıklı etkileşimlerine ve ilişkilerine, bir tür olarak öykünün kendi doğasına ilişkin özelliklerine ışık tutmayı amaçlayan kuramsal yazılarla sürdü.
II. Bölümde ise, Türk öykücülüğünde, öykücülük serüvenini tamamlamış usta öykücülerimizin öykü birikimlerinin genel bir değerlendirilmesi yapıldı.
III. Bölümde, kendileri için öykünün yazınsal karşılığının ne olduğu ve nasıl öykü yazdıkları konusunda otuz öykücümüzün soruşturmaya verdikleri cevaplarını bulacaksınız. Türk öykücülüğünün öncüleri kabul edilen Ömer Seyfettin, Memduh Şevket Esendal, Sabahattin Ali ve Sait Faik'ten birer öyküyle başlayan IV. Bölümde ise, günümüz öykücülerinin hiçbir yerde yayımlanmamış birer öyülerini okuyacaksınız.
V. Bölümde ise, Türk öykücülüğünün yayın serüveni, öykü dergileri, öykü özel sayıları, öykü antolojileri, öykü eleştirisi ve kuramı üzerine kitapları inceleyen bir yazı ile Türk öykü yazarları ve kitaplarının bir dökümü yapılarak, bir de öykü kaynakçası verildi.

Liste Fiyatı: 180,00
Yayın Tarihi: 30.09.2000
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 624
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/dergi/sayi4647-ekimkasim-2000turk-oykuculugu-ozel-sayisihece-aylik-edebiyat-dergisi-ciltli/80069.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:262568/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner